Zvezda više nije ''blokirana''!

Klub iz Ljutice Bogdana posle više godina nije u finansijskoj blokadi. Račun je 4. maja 2015. konačno stigao na "nulu".

Fudbal 05.05.2015 | 09:40
Zvezda više nije ''blokirana''!

Račun Fudbalskog kluba Crvena zvezda posle nekoliko godina nije u blokadi!

Crveno-beli su tokom prošle nedelje bili u minusu oko 260.000.000 dinara, u ponedeljak ujutru je dug bio manji za 60 miliona, ali je u toku dana on izmiren i sada je na "nuli".

Generalni sponzor Zvezde, ruski gigant "Gasprom", mimo dosadašnje prakse, uplatio je klubu iz Ljutice Bogdana celu sumu za 2015. godinu, a ona iznosi 4.500.000 evra.

Zahvaljujući toj uplati crveno-beli su u kratkom roku izmirili dug na svom računu koji je pre nekoliko dana iznosio oko 2.160.000 evra.

Aktuelni šampion Srbije od danas ima operativan račun, što predstavlja veliki plus za Evropsku fudbalku uniju, odnosno proces vraćanja Zvezde na međunardonu scenu.

Trofejni klub i nekadašnji šampion Starog kontinenta, zbog nedogovornog poslovanja bivših uprava, prošle sezone je prvi put u istoriji propustio priliku da nastupi u evro-kupovima. UEFA je suspendovala crveno-bele do izmirenja svih obaveza prema bivšim igračima, trenerima i klubovima.

Čenici beogradskog kluba nastaviće sa servisiranjem preostalih dugova kako bi Zvezda što pre dobila odobrenje (licencu) od UEFA da može da se takmiči u Evropi predstojećeg leta.

Za skidanje suspenzije evropske "kuće fudbala" nedostaje još oko 1.200.000 evra.

Komentari / 0

Ostavite komentar