Срби - нисте добро дошли у Данску!!!

Дански фудбалски савез (ДФС) одговорио на питање МОНДА: зашто неће бити карата за навијаче Србије? Ево одговора!

Фудбал 04.05.2015 | 23:20
Срби - нисте добро дошли у Данску!!!

Фудбалска репрезентација Србије неће имати подршку са трибина стадиона у Копенхагену против Данске у квалификацијама за Европско првенство 2016. године.

МОНДО се данас обратио Данском фудбалском савезу са молбом да одговоре на питање да ли ће бити продаје карата за навијаче Србије за меч који ће бити одигран 13. јуна ове године.

Укратко, добили смо овакав одговор:

"Жао ми је што морамо да вас обавестимо да за српске навијаче неће уопште бити продаје карата и не препоручује им се да сами купују карте јер ће бити удаљени са стадиона".

Разлог?

Фудбалски савез Србије није могао да гарантује за понашање српских навијача!

Ево целог писма које нам је прослеђено мејлом:

"Поштовани, у вези са вашим питањем о картама за утакмицу Данске и Србије, за сектор на којем је требало да буду гостујући навијачи, са жаљењем вас обавештавамо да за српске навијаче неће уопште бити продаје карата.

Према прописима УЕФА о квалификационим утакмицама, које се тичу пре свега безбедносних процедура, карте се расподељују националним савезима и преко њих иде продаја. Већ извесно време Дански фудбалски савез о томе разговара са Фудбалским савезом Србије како би српски савез пристао на уобичајени договор и процедуру у вези са картама за утакмицу у Копенхагену. Међутим, први пут нисмо могли да добијемо гаранције од Фудбалског савеза Србије за понашање властитих навијача.

Дански савез је имао консултације са надлежним органима УЕФА, који су нас информисали да Фудбалски савез Србије не жели да преузме одговорност за понашање својих навијача. Стога би потенцијално критичне ситуације ишле на душу Данског фудбалског савеза. Како дисциплински, тако и финансијски.

Због тога, Дански фудбалски савез, у договору са данском полицијом, неће одредити посебан сектор на стадиону за навијаче Србије.... Зато вас, са жаљењем обавештавамо да ће карте бити у продаји само за навијаче данске репрезентације.

Навијачи који буду дошли на стадион, а који на било који начин искажу подршку Србији (било ношењем дреса или вербално) биће удаљени са стадиона. Тачније, ако буду дошли пред стадион у дресу неће им ни бити дозвољен улазак у објекат".

Очигледно је да после свих инцидената што у иностранству (Ђенова) или у Србији (утакмица против Албаније, "вечити дерби"), ни Фудбалски савез Србије није способан да се носи са хулиганима (што је и признао у недавном саопштењу), нити су у УЕФА и у другим националним савезима спремни да решавају туђе проблеме (у овом случају - нашим).

Олакшавајућа околност, ако је тако можемо назвати, јесте та што је српској репрезентацији остала теорија да може да се пласира на Европско првенство у Француској 2016. године, па и евентуална директна подршка на стадиону у Копенхагену није од пресудне важности.

Можда ће се ово некоме учинити као дискриминаторска одлука Данског фудбалског савеза, али када се узме у обзир какву "репутацију" имају српски навијачи у Европи, онда се она може разумети једино као - логична.

Ево и оригинала саопштења Данског фудбалског савеза на енглеском језику:

"Ин релатион то yоур реqуест то буy тицкетс фор тхе А Натионал матцх, Денмарк - Сербиа, ин тхе сецтор wере Сербиан фанс аре аццоммодатед, wе регрет то информ yоу тхат ит wон´т бе поссибле фор Сербиан фанс то буy тицкетс ат алл.

Ат УЕФА Qуалифицатион матцхес ит ис ан имплементед процедуре (маинлy фор сецуритy реасонс) тхат тицкетс фор натионал фанс wилл онлy бе хандлед бy тхе респецтиве фоотбалл ассоциатион.

Фор qуите а лонг тиме тхе Данисх ФА хас беен неготиатинг wитх тхе Сербиан ФА то енсуре тхат тхе Сербиан ФА wоулд агрее то имплемент тхе “усусал” тицкетинг процедуре фор тхе матцх ин Денмарк. Хоwевер, фор тхе фирст тиме евер wе хаве нот беен абле то гет тхе суппорт фром а виситинг ФА енсуринг тхе процедуре бy ассуминг тхе респонсибилитиес фор тхеир оwн фанс.

Цонсеqуентлy, тхе Данисх ФА хас беен цонсултинг УЕФА, анд УЕФА хас информед ус тхат иф тхе Сербиан ФА wоулд нот таке тхе респонсибилитy фор тхе бехавиор фор тхеир фанс, потентиал цритицал ситуатионс wитх тхис гроуп оф фанс wоулд бе цонсидеред ас тхе респонсибилитy оф тхе Данисх ФА. Ботх дисциплинарy анд финанциаллy.

Бецаусе оф тхис, тхе Данисх ФА wилл нот оффер а специфиц сецтор фор Сербиан фанс анд wитх регард то сафетy (бy рецоммендатион фром тхе Данисх полице); ит ис нот поссибле фор ус то оффер Сербиан фанс тицкетс то сеатс ин отхер сецторс ин тхе Стадиум.

Тхерефоре, тхе Данисх ФА регретс то информ yоу, тхат тицкетс фор тхе матцх Денмарк – Сербиа аре ресервед фор Данисх фанс онлy. Спецтаторс цоминг то тхе стадиум схоwинг тхеир суппорт то Сербиа бy е.г. wеаринг ан аwаy теам схирт wилл нот бе аллоwед то ентер тхе стадиум анд персонс инсиде тхе стадиум вербаллy суппортинг Сербиа wилл ас а руле бе дисмиссед.

Кинд регардс

Данисх Фоотбалл Ассоциатион"

Није згорег да подсетимо на табелу квалификационе Групе И (после четири кола):

Португал 9 бодова
Данска 7 бодова
Албанија 7 бодова
Србија 1 бод (*** кажњена одузимањем три бода)
Јерменија 1 бод

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ТРАГ

04.05.2015 21:27

Балканци свугдје остављају негативан утисак зато сто не знају да се понасају.Ако направе инцидент,мисле да су цоол.

ОДГОВОРИТЕ
Name

блбл

04.05.2015 23:03

Тако и треба.У целој Европи јос само српски и хрватски навијаци зиве у 1800- тим годинама. примитивизам до неба

ОДГОВОРИТЕ
Name

Навијаци

05.05.2015 05:27

У цему је проблем? Јер нас неко мрзи? Не, вец само се цува од будала ... Засто да своју културу, мир и цистоцу да ризикује због хулигана. Ти исти хулигани су идоли младјим (а богами и старијим) јер нису науцили нити це икада науцити се лијпом и нормалном.

ОДГОВОРИТЕ
Name

навијац

05.05.2015 06:56

Кад се са трибина избаци навијаци који носе салове преко лица и дуксерице са навуценим капуљацама онда це бити мир. Исто тако кад се детаљно контролисе досије сваког навијаца обријаног до козе, набилданог и тетовираног, е онда це исто бити другација прица. Прије смо дјецу водили на утакмице да се диве играцима, а сад неција дјеца се диве хулиганима. Проблем је у друству, не у клубовима.

ОДГОВОРИТЕ