Најпознатији Пљевљак ускоро на слободи?

Дарко Шарић коме се у Специјалном суду суди за организовње шверца 5,7 тона кокаина из латинске Америке ускоро би могао да се нађе у кућном притвору уз електронски надзор.

Србија 04.05.2015 | 14:37
Најпознатији Пљевљак ускоро на слободи?

Шарић би већ на лето могао да се нађе ван притворске јединице специјалног суда, а као гаранцију да неће побећи из земље, нуди вишемилионско јемство.

“Дарко је одлучан да склопи договор, јер је већ 385 у притвору. С обзиром на то ко је све и под каквим условима излазио на слободу и добијао наногицу, он верује да би могао да се нагоди са тужилаштвом”, објашњава саговорник Информера близак породици Шарић.

Да најпознатији Пљевљак заиста има намеру да тражи наногицу, потврђује и његов адвокат Радослав Баћовић који каже да ће такав захтев поднети у најскорије време.

“Наравно да ћемо предложити укидање мере притвора уз пружање јемства, а могуће и замену притвора мером забране напуштања стана уз електронски надзор”, истиче Баћовић.

Стручна јавност тврди да Шарић има реалне шансе да добије наногицу. Адвокат Драгаш Цукавац истиче да Шарићу иде у корист то што се сам предао и што више не може да утиче на сведоке, јер су они испитани.

Једино што може да прави проблем је евентуална процена суда да постоји опасност од бекства.

“Ако да јемство, опет суд процењује да ли је сума коју предложи довољан гарант да ће се појавити кад год позову”, напомиње Цукавац.

Ништа спорно

Адвокат Боривоје Боровић не види ништа спорно у томе да Шарић добије наногицу, али сумња да ће до тога доћи, јер је суд у више наврата повредио права окривљених.

“Изненадило ме је прво што је суд одбио да саслуша окривљене који су потписали споразум о признавању кривице, јер је тиме повређено њено право. Зато мислим да ни у овом случају неће поступити у корист Шарића, што је незаконито, јер се сам предао".

Шарићу се данас наставља суђење по оптужници за прање 22 милиона евра. Упркос ранијим најавама да ће Шарић на овом претресу у своју одбрану изнети многа позната имена из света политике и бизниса, по свему судећи, учиниће то на следећем рочишту, које ће бити у јуну.

Извор: Србија данас

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

марко

04.05.2015 14:16

Нек изадје,кад су му талдзије политицари на слободи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бели

04.05.2015 14:28

Па дуго сте га малтретирали по затворима, а цовјек толико улозио у привреду и политицаре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Овај

04.05.2015 17:02

Пун информација само незнам како доци до њега

Name

Градјанин

04.05.2015 20:22

Одох је на Гренланд. Овдје се више не може.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

05.05.2015 14:46

Мислим да је наш простор(Балкан)једини у Свету гдје новинари пре тужиоца,судија,полиције знају ко,гдје,како иде или не иде у затвор.Ни права ни правде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

родјо

05.05.2015 20:49

Стаце вам Арапи,могао је и он изградити Београд на води.Како је досао до новца не интересује ме.За разлику од свих политицара,тајкуна итд. једини који је доносио у земљу, а сви остали износили.

ОДГОВОРИТЕ