Најава: Борба за финале ЛШ - Пирло или Роналдо?!

Борба за титулу клупског шампиона Европе у фудбалу улази у фото-финиш, а ко ће у финале у Берлину могло би да буде много јасније после прве полуфиналне утакмице између Јувентуса и Реал Мадрида.

Фудбал 05.05.2015 | 08:00
Најава: Борба за финале ЛШ - Пирло или Роналдо?!

Са једне стране четвороструки узастопни шампион Италије, који се после 12 година вратио међу најбоље, а са друге најтрофејнији европски тим и бранилац титуле Реал Мадрид. Андреа Пирло или Кристијано Роналдо, Ђанлуиђи Буфон или Икер Касиљас, Масимилијано Алегри или Карло Анћелоти.

"Реал је један од најбољих клубова света, али верујем да моземо са њимја да играмо егал. Мислим да су шансе 50:50 и да се ништа неће знати до последњег минута реванша", изјавио је за Газету дело спорт Јувентусов ветеран Андреа Пирло.

Двоструки освајач Лиге шампиона, оба пута са Миланом и оба пута са Карлом Анћелотијем на клупи открио је и да је лета 2006. године мало недостајало да пређе у Реал.

"Дошао сам са Мундијала као првак света, Италију је тресао "Калчополи" и стигао је позив Фабија Капела. На срећу, остао сам у Милану и већ следеће сезоне освојио Лигу шампиона. Сањам да овај трофеј узмем и са Јувентусом, па могу у пензију", поручио је Пирло.

Јувентус је другу и последњу титулу освојио 1996, потом је "везао" три пораза у финалима, укључујући и онај из 1998. године у Амстердаму, када је Предраг Мијатовић донео трофеј "краљевском клубу". Реванширали су се у полуфиналу 2003, победом против "Галактикоса", али их је у финалу зауставио Милан, на клупи са Анћелотијем.

"Јувентус у Серији А демонстрира снагу, ове године направили су искорак у Европи и очекује нас тежак посао. Али, кад сте у полуфиналу Лиге шампиона и не може да буде лако", дипломатски је изјавио Анћелоти, који једино као тренер Јувентуса, упркос сјајном тиму који је имао (ЗИдан, Дел Пјеро, Инзаги...) није ништа освојио.

Велики адут Реала, наравно, биће Кристијано Роналдо, силно мотивисан после хет-трика у Севиљи, док се навијачи Јувентуса надају да би Реалово дете Алваро Мората, који је прошле године допринео преокрету у финалу против Атлетика, могао да буде човек одлуке.

Прва утакмица полуфинала Лиге шампиона између Јувентуса и Реала игра се у уторак у Торину од 20 сати и 45 минута.

У другом полуфиналу, у среду, у истом термину састају се Барселона и Бајерн.

Коментари / 0

Оставите коментар