Najava: Borba za finale LŠ - Pirlo ili Ronaldo?!

Borba za titulu klupskog šampiona Evrope u fudbalu ulazi u foto-finiš, a ko će u finale u Berlinu moglo bi da bude mnogo jasnije posle prve polufinalne utakmice između Juventusa i Real Madrida.

Fudbal 05.05.2015 | 08:00
Najava: Borba za finale LŠ - Pirlo ili Ronaldo?!

Sa jedne strane četvorostruki uzastopni šampion Italije, koji se posle 12 godina vratio među najbolje, a sa druge najtrofejniji evropski tim i branilac titule Real Madrid. Andrea Pirlo ili Kristijano Ronaldo, Đanluiđi Bufon ili Iker Kasiljas, Masimilijano Alegri ili Karlo Anćeloti.

"Real je jedan od najboljih klubova sveta, ali verujem da mozemo sa njimja da igramo egal. Mislim da su šanse 50:50 i da se ništa neće znati do poslednjeg minuta revanša", izjavio je za Gazetu delo sport Juventusov veteran Andrea Pirlo.

Dvostruki osvajač Lige šampiona, oba puta sa Milanom i oba puta sa Karlom Anćelotijem na klupi otkrio je i da je leta 2006. godine malo nedostajalo da pređe u Real.

"Došao sam sa Mundijala kao prvak sveta, Italiju je tresao "Kalčopoli" i stigao je poziv Fabija Kapela. Na sreću, ostao sam u Milanu i već sledeće sezone osvojio Ligu šampiona. Sanjam da ovaj trofej uzmem i sa Juventusom, pa mogu u penziju", poručio je Pirlo.

Juventus je drugu i poslednju titulu osvojio 1996, potom je "vezao" tri poraza u finalima, uključujući i onaj iz 1998. godine u Amsterdamu, kada je Predrag Mijatović doneo trofej "kraljevskom klubu". Revanširali su se u polufinalu 2003, pobedom protiv "Galaktikosa", ali ih je u finalu zaustavio Milan, na klupi sa Anćelotijem.

"Juventus u Seriji A demonstrira snagu, ove godine napravili su iskorak u Evropi i očekuje nas težak posao. Ali, kad ste u polufinalu Lige šampiona i ne može da bude lako", diplomatski je izjavio Anćeloti, koji jedino kao trener Juventusa, uprkos sjajnom timu koji je imao (ZIdan, Del Pjero, Inzagi...) nije ništa osvojio.

Veliki adut Reala, naravno, biće Kristijano Ronaldo, silno motivisan posle het-trika u Sevilji, dok se navijači Juventusa nadaju da bi Realovo dete Alvaro Morata, koji je prošle godine doprineo preokretu u finalu protiv Atletika, mogao da bude čovek odluke.

Prva utakmica polufinala Lige šampiona između Juventusa i Reala igra se u utorak u Torinu od 20 sati i 45 minuta.

U drugom polufinalu, u sredu, u istom terminu sastaju se Barselona i Bajern.

Komentari / 0

Ostavite komentar