Пирло: Шта мислите да ли жалим због Реала?!

Била је 2006. година, Фабио Капело инсистирао је да најбољи италијански везиста пређе на Бернабеу, а Милан је био у проблемима.

Фудбал 04.05.2015 | 20:00
Пирло: Шта мислите да ли жалим због Реала?!

Да је Андреа Пирло пре девет година прешао у Реал, да ли би новија историја највећег клуба на свету била другачије исписана? Да ли би "Ла Десима" раније дошла у Мадрид и да ли би било више титула у музеју "Бернабеуа"?

Могуће.

Колико је било реално да се тај трансфер догоди?

"Заиста сам био близу преласка у Реал. Фабио Капело ме је позвао, а Милан је пролазио кроз проблеме због 'Калчополија'. Тај трансфер био је скоро готов. Онда се, ипак, све уредило у Милану и обновио сам уговор. Не жалим што нисам прешао у Реал. Те године освојили смо Лигу шампиона. Била је ситуација '50-50'", памти Пирло.

Данас, Италијан се спрема за полуфиналне окршаје Лиге шампиона свог Јувентуса и Реала. Први меч биће одигран у уторак, у Торину. Биће то прилика за нови сусрет Карла Анћелотија и феноменалног везисте, бивших сарадника, који су у Милану провели осам заједничких година.

Од 2001, када су обојица дошли на Сан Сиро, па до 2009, када је трофејни тренер отишао у Челси, заједно су освојили две Лиге шампиона, Серију А, Куп Италије, ФИФА Светско првенство за клубове, УЕФА Суперкуп...

"Карло ми је као други отац. Провели смо много година заједно. Помогао ми је да играм свој најбољи фудбал на другачијој, 'дубљој' позицији. Променио ми је улогу и време са њим било је неописиво", рекао је Пирло, па изразио наду да ће му земљак дати да "дише" у утакмицама које долазе.

"Надам се да ми неће доделити 'фластера' у предстојећим мечевима. Надам се да ћу играти са мало слободе у игри", додао је Италијан.

Путеви Пирла и Реала неколико су пута били испреплетани. Култни везиста наступао је против "краљевског клуба" и у Италији и у Мадриду, где је такође добијао овације публике.

"Памтим аплаузе Сантјаго Бернабеуа. Надам се да ћу их добити и следедеће недеље и да нећу само ја добити аплауз, већ цео тим. Пред нама је 180 минута фудбала и оба меча биће јако важна. У првом, на свом терену, морамо показати интелигенцију, обазривост и храброст", каже шестоструки шампион Серије А.

Какво мишљење има о Реалу?

"Реал је Реал. Довољно је то рећи. То је најпрестижнији клуб на свету", подвукао је Пирло.

"Било би феноменално искуство освојити Лигу шампиона на растанку са Јувентусом. Ипак, не планирам да завршим каријеру. Селидба у САД делује као ОК наредни потез", поручио је Пирло.

Коментари / 0

Оставите коментар