Pirlo: Šta mislite da li žalim zbog Reala?!

Bila je 2006. godina, Fabio Kapelo insistirao je da najbolji italijanski vezista pređe na Bernabeu, a Milan je bio u problemima.

Fudbal 04.05.2015 | 20:00
Pirlo: Šta mislite da li žalim zbog Reala?!

Da je Andrea Pirlo pre devet godina prešao u Real, da li bi novija istorija najvećeg kluba na svetu bila drugačije ispisana? Da li bi "La Desima" ranije došla u Madrid i da li bi bilo više titula u muzeju "Bernabeua"?

Moguće.

Koliko je bilo realno da se taj transfer dogodi?

"Zaista sam bio blizu prelaska u Real. Fabio Kapelo me je pozvao, a Milan je prolazio kroz probleme zbog 'Kalčopolija'. Taj transfer bio je skoro gotov. Onda se, ipak, sve uredilo u Milanu i obnovio sam ugovor. Ne žalim što nisam prešao u Real. Te godine osvojili smo Ligu šampiona. Bila je situacija '50-50'", pamti Pirlo.

Danas, Italijan se sprema za polufinalne okršaje Lige šampiona svog Juventusa i Reala. Prvi meč biće odigran u utorak, u Torinu. Biće to prilika za novi susret Karla Anćelotija i fenomenalnog veziste, bivših saradnika, koji su u Milanu proveli osam zajedničkih godina.

Od 2001, kada su obojica došli na San Siro, pa do 2009, kada je trofejni trener otišao u Čelsi, zajedno su osvojili dve Lige šampiona, Seriju A, Kup Italije, FIFA Svetsko prvenstvo za klubove, UEFA Superkup...

"Karlo mi je kao drugi otac. Proveli smo mnogo godina zajedno. Pomogao mi je da igram svoj najbolji fudbal na drugačijoj, 'dubljoj' poziciji. Promenio mi je ulogu i vreme sa njim bilo je neopisivo", rekao je Pirlo, pa izrazio nadu da će mu zemljak dati da "diše" u utakmicama koje dolaze.

"Nadam se da mi neće dodeliti 'flastera' u predstojećim mečevima. Nadam se da ću igrati sa malo slobode u igri", dodao je Italijan.

Putevi Pirla i Reala nekoliko su puta bili isprepletani. Kultni vezista nastupao je protiv "kraljevskog kluba" i u Italiji i u Madridu, gde je takođe dobijao ovacije publike.

"Pamtim aplauze Santjago Bernabeua. Nadam se da ću ih dobiti i slededeće nedelje i da neću samo ja dobiti aplauz, već ceo tim. Pred nama je 180 minuta fudbala i oba meča biće jako važna. U prvom, na svom terenu, moramo pokazati inteligenciju, obazrivost i hrabrost", kaže šestostruki šampion Serije A.

Kakvo mišljenje ima o Realu?

"Real je Real. Dovoljno je to reći. To je najprestižniji klub na svetu", podvukao je Pirlo.

"Bilo bi fenomenalno iskustvo osvojiti Ligu šampiona na rastanku sa Juventusom. Ipak, ne planiram da završim karijeru. Selidba u SAD deluje kao OK naredni potez", poručio je Pirlo.

Komentari / 0

Ostavite komentar