Видео: Роналдо опет испред Месија и Нејмара!

Најбољи играч света Кристијано Роналдо одиграо је још један спектакуларан меч, а и овога пута није могло да прође без обарања рекорда.

Фудбал 04.05.2015 | 18:20
Видео: Роналдо опет испред Месија и Нејмара!

Магични Португлац је практично сâм донео тријумф Реал Мадриду на гостовању Севиљи (3:2), постигавши хет-трик, па 'Краљевски' клуб поново има два бода мање од лидера Барселоне, три кола пре краја Примере.

Роналдо је на Рамос Санчес Пицхуану стигао до 42. поготка у шпанском првенству, на 32 одиграна сусрета, а екипа из Андалузије дефинитивно му лежи – пошто је овим хет-триком постигао невероватних 18 голова у 12 дуела против Севиље, највише што је један играч дао против истог противника.

Такође, бивши играч Манчестер Јунајтеда је учинком у Севиљи оставио иза себе легендарног Пелеа и 'вечитог' ривала Лионела Месија из Барселоне, а посебно су били импресивни голови које је постигао главом.

Роналдо је поред 42 гола у Примере постигао и десет у такмичењима УЕФА ове сезоне, чиме је пету сезону заредом пребацио цифру од 50+ голова. Чувеном Бразилцу је то пошло за ногом у четири узастопне сезоне, док је Аргентинцу потребно да још једном затресе мрежу до краја сезоне како би се изједанчио са Пелеом.

Такође, Португалац се новим хет-триком осамио на челу вечне листе, како клупске тако и лигашке. Овај му је био 25, Лионел Меси их има 24 у Примери, а Алфредо ди Стефано 25 у дресу Реала.

Нема сумње да нас до краја очекује велика борба између двојице великих мајстора за звање најбољег стрелца на Пиринејима, али и у Европи. Тренутно води Роналдо са 42 поготка (девет из пенала), док је Меси други са само два мање (пет са 'тачке').

Момак са острва Мадеира постигао је до сада 305 голова, на 295 одиграних мечева у белом дресу, а само још 18 му недостаје да се изједначи са човеком који је највише пута тресао мреже у дресу Реала – Раулом Гонсалесом Бланком – 323.

До краја трке преостала су само три кола, Мадриђани дочекују Валенсију, гостују Еспањолу и чекају у последјем колу Хетафе, док ће Каталонци угостити Реал Сосиједад и у последњем колу Депортиво Ла Коруњу, али их највећу испит очекује ипак у претпоследњем колу – када ће гостовати Атлетико Мадриду на Висенте Калдерону.

Такође, ове недеље оба клуба очекују и први мечеви полуфинале Лиге шампиона – Реал гостује Јувентусу у уторак, док Барселона у среду чека минхенски Бајерн.

Коментари / 0

Оставите коментар