Video: Ronaldo opet ispred Mesija i Nejmara!

Najbolji igrač sveta Kristijano Ronaldo odigrao je još jedan spektakularan meč, a i ovoga puta nije moglo da prođe bez obaranja rekorda.

Fudbal 04.05.2015 | 18:20
Video: Ronaldo opet ispred Mesija i Nejmara!

Magični Portuglac je praktično sâm doneo trijumf Real Madridu na gostovanju Sevilji (3:2), postigavši het-trik, pa 'Kraljevski' klub ponovo ima dva boda manje od lidera Barselone, tri kola pre kraja Primere.

Ronaldo je na Ramos Sančes Pichuanu stigao do 42. pogotka u španskom prvenstvu, na 32 odigrana susreta, a ekipa iz Andaluzije definitivno mu leži – pošto je ovim het-trikom postigao neverovatnih 18 golova u 12 duela protiv Sevilje, najviše što je jedan igrač dao protiv istog protivnika.

Takođe, bivši igrač Mančester Junajteda je učinkom u Sevilji ostavio iza sebe legendarnog Pelea i 'večitog' rivala Lionela Mesija iz Barselone, a posebno su bili impresivni golovi koje je postigao glavom.

Ronaldo je pored 42 gola u Primere postigao i deset u takmičenjima UEFA ove sezone, čime je petu sezonu zaredom prebacio cifru od 50+ golova. Čuvenom Brazilcu je to pošlo za nogom u četiri uzastopne sezone, dok je Argentincu potrebno da još jednom zatrese mrežu do kraja sezone kako bi se izjedančio sa Peleom.

Takođe, Portugalac se novim het-trikom osamio na čelu večne liste, kako klupske tako i ligaške. Ovaj mu je bio 25, Lionel Mesi ih ima 24 u Primeri, a Alfredo di Stefano 25 u dresu Reala.

Nema sumnje da nas do kraja očekuje velika borba između dvojice velikih majstora za zvanje najboljeg strelca na Pirinejima, ali i u Evropi. Trenutno vodi Ronaldo sa 42 pogotka (devet iz penala), dok je Mesi drugi sa samo dva manje (pet sa 'tačke').

Momak sa ostrva Madeira postigao je do sada 305 golova, na 295 odigranih mečeva u belom dresu, a samo još 18 mu nedostaje da se izjednači sa čovekom koji je najviše puta tresao mreže u dresu Reala – Raulom Gonsalesom Blankom – 323.

Do kraja trke preostala su samo tri kola, Madriđani dočekuju Valensiju, gostuju Espanjolu i čekaju u posledjem kolu Hetafe, dok će Katalonci ugostiti Real Sosijedad i u poslednjem kolu Deportivo La Korunju, ali ih najveću ispit očekuje ipak u pretposlednjem kolu – kada će gostovati Atletiko Madridu na Visente Kalderonu.

Takođe, ove nedelje oba kluba očekuju i prvi mečevi polufinale Lige šampiona – Real gostuje Juventusu u utorak, dok Barselona u sredu čeka minhenski Bajern.

Komentari / 0

Ostavite komentar