Колико често перете одјећу?

Само мајице, беле и свилене ствари требало би да перете после једног ношења, док остатак гардеробера дозвољава дуже ношење. Памучне и џемпере од кашмира перите након два ношења.

Здравље 04.05.2015 | 12:02
Колико често перете одјећу?

Док неки људи перу гардеробу после само једног облачења, остали иду у другу крајност и носе је предуго. Само мајице, беле и свилене ствари требало би да перете после једног ношења, док остатак гардеробера дозвољава дуже ношење.

Тако, на пример, памучне и џемпере од кашмира перите након два ношења, док они од синтетичких материјала могу издржати чак пет облачења.

Брусхалтере и хаљине оперите након три ношења, што важи и за хеланке и шортсеве. У пиџами не би требало да проведете више од три ноћи, док су џинс и блејзери "зрели за машину" после пет ношења. Најиздржљивије су сукње, поткошуље и јакне које можете обући и до седам пута пре него што их баците у машину. Кожне јакне носите на хемијско чишћење једном у сезони, док вунене капуте можете и два пута ако је потребно.

Извор: Новости

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ја

05.05.2015 20:31

Е одавно не процитах вецу небулозу, памуцну мајицу прати после једног носења, а поткосуљу мозес носити седам дана, бозе сцувај,па закљуцујем да доњи вес онда мозе 15 дана без проблема.

ОДГОВОРИТЕ