Жозе: Нико нам ништа није поклонио!

Менаџер Челсија Жозе Мурињо рекао је после освајања титуле Премијер лиге да његовом тиму ништа није поклоњено, већ да је све заслужио.

Фудбал 04.05.2015 | 20:40
Жозе: Нико нам ништа није поклонио!

Челси је минималном победом над Кристал Паласом обезбедио недостижних 16 бодова предности над Арсеналом, три кола пре краја.

"Коначно можемо да предахнемо, опустимо се и уживамо. Можемо погледати уназад и видети да смо заслужено шампиони. Свака титула је последица напорног рада, због чега сам срећан и поносан. Од првог дана нико нам ништа није поклонио", рекао је Мурињо.

Мурињо се после неколико сезона у Италији и Шпанији вратио на клупу Челсија претпрошле сезоне, те после систематског спремања тима ове освојио пету титулу у историји клуба.

"Када сам се враћао знао сам да долазим у најтежу лигу на свету. Премијер лига се стално мења и све је јача, немогуће је некога победити 8:0, или 6:0. Могу се направити паметан као неки и изабрати тим и лигу у којој је лако бити шампион, где мирно могу да уживају у успеху. Ја сам изабрао лигу где је тешко победити и клуб без велике традиције освајања титула јер је последња била 2010. Изабрао сам тежак посао", рекао је Португалац, који је трећи пут постао шампион са Челсијем.

Лондонски "плавци" су доминирали ове сезоне, провели су укупно 253 дана на првом месту, што је трећи најдоминантнији низ, после њихове доминације из сезоне 2005/2006 (257 дана) и Јунајтедове из сезоне 1993/1994 (262 дана).

"Ове сезоне имали смо радну етику, тимску етику и принциме који су нам донели већу стабилност. Неколико играча које смо довели донели су нам квалитет који нисмо имали. Имали смо тимски дух, прави менталитет у кључним моментима, имали смо све што је потребно да се освоји титула", додао је Мурињо.

Челси је сада други најтрофејнији енглески тим у Премијер лиги после Манчестер Јунајтеда, има четири титуле, једну више од Арсенала, две од Ситија, а девет мање од "црвених ђавола".

Коментари / 0

Оставите коментар