Žoze: Niko nam ništa nije poklonio!

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo rekao je posle osvajanja titule Premijer lige da njegovom timu ništa nije poklonjeno, već da je sve zaslužio.

Fudbal 04.05.2015 | 20:40
Žoze: Niko nam ništa nije poklonio!

Čelsi je minimalnom pobedom nad Kristal Palasom obezbedio nedostižnih 16 bodova prednosti nad Arsenalom, tri kola pre kraja.

"Konačno možemo da predahnemo, opustimo se i uživamo. Možemo pogledati unazad i videti da smo zasluženo šampioni. Svaka titula je posledica napornog rada, zbog čega sam srećan i ponosan. Od prvog dana niko nam ništa nije poklonio", rekao je Murinjo.

Murinjo se posle nekoliko sezona u Italiji i Španiji vratio na klupu Čelsija pretprošle sezone, te posle sistematskog spremanja tima ove osvojio petu titulu u istoriji kluba.

"Kada sam se vraćao znao sam da dolazim u najtežu ligu na svetu. Premijer liga se stalno menja i sve je jača, nemoguće je nekoga pobediti 8:0, ili 6:0. Mogu se napraviti pametan kao neki i izabrati tim i ligu u kojoj je lako biti šampion, gde mirno mogu da uživaju u uspehu. Ja sam izabrao ligu gde je teško pobediti i klub bez velike tradicije osvajanja titula jer je poslednja bila 2010. Izabrao sam težak posao", rekao je Portugalac, koji je treći put postao šampion sa Čelsijem.

Londonski "plavci" su dominirali ove sezone, proveli su ukupno 253 dana na prvom mestu, što je treći najdominantniji niz, posle njihove dominacije iz sezone 2005/2006 (257 dana) i Junajtedove iz sezone 1993/1994 (262 dana).

"Ove sezone imali smo radnu etiku, timsku etiku i princime koji su nam doneli veću stabilnost. Nekoliko igrača koje smo doveli doneli su nam kvalitet koji nismo imali. Imali smo timski duh, pravi mentalitet u ključnim momentima, imali smo sve što je potrebno da se osvoji titula", dodao je Murinjo.

Čelsi je sada drugi najtrofejniji engleski tim u Premijer ligi posle Mančester Junajteda, ima četiri titule, jednu više od Arsenala, dve od Sitija, a devet manje od "crvenih đavola".

Komentari / 0

Ostavite komentar