Мото ГП: Лоренцова доминација у Хересу!

Возач Јамахе Хорхе Лоренцо тријумфовао је на Великој награди Шпаније, четвртој трци овогодишњег Мото ГП шампионата.

Остали спортови 03.05.2015 | 22:20
Мото ГП: Лоренцова доминација у Хересу!

Шпанац је до победе пред преко 100.000 домаћих навијача дошао у времену од 44:57.246 минута и тако остварио први тријумф ове сезоне.

Друго место, са мање од две секунде заостатка, заузео је бранилац титуле Марк Маркес, док се на трећем степенику победничког постоља нашао Валентино Роси на другој Јамахи. 'Доктору' је то био четврти подијум ове сезоне, а 200. у каријери.

Лоренцо је од почетка тркачког викенда на стази „Херес“ био доминантан, а то се видело по најбољим временима на слободним тренинзима и у квалификацијама. У истом ритму возач Јамахе је наставио током 27 кругова Велике награде Шпаније, током којих је све време био у вођству, а ривали нису имали ни праву шансу да покушају да га претекну.

Маркес је одвозао херојску трку, посебно када се зна да је пре недељу дана сломио мали прст на руци, а иако је Роси у последњих десетак кругова имао ритам да га можда претекне, на крају је био пет секунди иза. Бољи од осталих, иза возача на подијуму био је возач ЛЦР Хонде Кал Крачлоу, испред Пола Еспаргара на Јамахи екипе Тех 3, возача Дукатија Андрее Јанонеа и Алеша Еспаргара на Сузукију. Прву десеторицу комплетирали су други возач Јамахе Тех 3 Бредли Смит, Андреа Довициозо на Дукатију и возач Прамак Дукатија Јони Ернандес.

На челу генералног пласмана Роси сада има 82 бода, 15 више од Довициоза, а њих двојицу прати Лоренцо са 62.

Овогодишњи Мото ГП шампионат се наставља Великом наградом Француске у Ле Ману 17. маја.

Коментари / 0

Оставите коментар