Moto GP: Lorencova dominacija u Heresu!

Vozač Jamahe Horhe Lorenco trijumfovao je na Velikoj nagradi Španije, četvrtoj trci ovogodišnjeg Moto GP šampionata.

Ostali sportovi 03.05.2015 | 22:20
Moto GP: Lorencova dominacija u Heresu!

Španac je do pobede pred preko 100.000 domaćih navijača došao u vremenu od 44:57.246 minuta i tako ostvario prvi trijumf ove sezone.

Drugo mesto, sa manje od dve sekunde zaostatka, zauzeo je branilac titule Mark Markes, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao Valentino Rosi na drugoj Jamahi. 'Doktoru' je to bio četvrti podijum ove sezone, a 200. u karijeri.

Lorenco je od početka trkačkog vikenda na stazi „Heres“ bio dominantan, a to se videlo po najboljim vremenima na slobodnim treninzima i u kvalifikacijama. U istom ritmu vozač Jamahe je nastavio tokom 27 krugova Velike nagrade Španije, tokom kojih je sve vreme bio u vođstvu, a rivali nisu imali ni pravu šansu da pokušaju da ga preteknu.

Markes je odvozao herojsku trku, posebno kada se zna da je pre nedelju dana slomio mali prst na ruci, a iako je Rosi u poslednjih desetak krugova imao ritam da ga možda pretekne, na kraju je bio pet sekundi iza. Bolji od ostalih, iza vozača na podijumu bio je vozač LCR Honde Kal Kračlou, ispred Pola Espargara na Jamahi ekipe Teh 3, vozača Dukatija Andree Janonea i Aleša Espargara na Suzukiju. Prvu desetoricu kompletirali su drugi vozač Jamahe Teh 3 Bredli Smit, Andrea Doviciozo na Dukatiju i vozač Pramak Dukatija Joni Ernandes.

Na čelu generalnog plasmana Rosi sada ima 82 boda, 15 više od Dovicioza, a njih dvojicu prati Lorenco sa 62.

Ovogodišnji Moto GP šampionat se nastavlja Velikom nagradom Francuske u Le Manu 17. maja.

Komentari / 0

Ostavite komentar