ПЛ БиХ: Тријумфи Радника и Сарајева, уз нереде!

Сарајево је голом у 66. минуту изједначило против Славије у Источном Сарајеву, након чега су услиједили нереди на трибинама. Послије 20-ак минута, утакмица настављена, а побједу гостију у надокнади донио Милош Стојчев.

Фудбал 03.05.2015 | 20:20
ПЛ БиХ: Тријумфи Радника и Сарајева, уз нереде!

Одлична утакмица у Источном Сарајеву између Славије и бордо тима, на крају је припала гостима са Кошева и то поготком Милоша Стојчева у трећем минуту судијске надокнаде којим се Сарајево поново вратило на врх првенствене табеле са бодом предности испред Жељезничара.
Из кеца у двојку!

Бордо тим је већ на самом почетку сусрета 25. кола Премијер лиге Босне и Херцеговине стигао до предности поготком Леона Бенка у четвртом минуту.

Армин Хрустемовић је прошао кроз одбрану "соколова" и упутио центаршут који је Бенко рутински поспремио у мрежу Младена Лучића иако су домаћини сигназирали да је био у офсајду - 0:1, али је арбитар остао нијем.

Само седам минута касније, Славија је стигла до изједначења - послије корнера најбоље се снашао Горан Поповић и савладао голмана гостију са "Кошева" Матеја Делача - 1:1.

До средине првог дијела забиљежили смо по још једну шансу са обје стране - за Сарајево у 14. минуту је одлично извео слободан ударац Крсте Велкоски и за мало био непрецизан, док је на другој страни испред гола гостију одлично реаговао капитен Сарајева Иван Татомировић у 20. минуту и спријечио Махира Карића да доведе "соколове" у вођство.

Славија је у тим тренуцима створила још двије добре прилике али се резултат није промијенио - најприје је Дамир Ровчанин шутирао тик изнад пречке, а потом је ударац пробао и Карић са истим епилогом.

Међутим, у 31. минуту Делач је опет морао да вади лопту из мреже послије преокрета Славије који је режирао Душко Радосављевић! Распалио је по лопти из "слободњака" и погодио мрежу - 2:1.

Велкоски се поново нашао у прилици да стигне до изједначења, али је шутирао директно у голмана Лучића, да би до одласка на одмор Ровчанин новим пројектилом добро загријао дланове Делача.

У наставку су изабраници Џенана Ушчуплића жељели да што прије стигну до изједначења, али се Славија врло добро бранила и вребала прилику да из евентуалног контранапада или неког прекида дефинитивно преломи утакмицу.

Ипак, бордо тим је успио да изједначи у 66. минуту, а стријелац је био Крсте Велкоски, након што му је повратну лопту упутио Милош Стојчев!

Одмах након поготка дошло је до нереда на западној трибини стадиона у Источном Сарајеву, гдје су се упркос забрани одласка на гостовања "прошверцовали" навијачи клуба са "Кошева". Дошло је до кошкања и туче, па је арбитар Огњен Ваљић повукао екипе са терена.

Послије 20-ак минута сусрет је настављен... Било је до посљедњег судијског звиждука још прилика и испред Лучићевог односно Делачевог гола и кад су сви на стадиону мислили да ће услиједити реми, мрежу Славије погодио је Стојчев у трећем минуту надокнаде времена.

У сусрету у Угљевику, бијељински Радник је дочекао Вележ и стигао до минималне, али јако вриједне побједе поготком Елдина Машића у 88.минуту.

С нова три бода семберска екипа је направила велики корак ка опстанку у елити јер опасној зони бјежи шест бодова на пет утакмица до краја. С тим да Младост на полувремену држи нулу у Мостару против Зрињског.

РЕЗУЛТАТИ 25. КОЛА:

Славија - Сарајево 2:3 (2:1)

/Поповић 11, Радосављевић 31 - Бенко 4, Велкоски 66, Стојчев 90+3/

Радник - Вележ 1:0 (0:0)

/Машић 88/

Зрињски - Младост 0:0 (полувријеме)

Широки Бријег - Травник (20)

Играно у суботу:

Слобода - Дрина 2:0 (2:0)

/Кисо 5, Зеба 28/

Витез - Звијезда Градачац 3:0 (2:0)

/Басара 22, Пезо 25, Пињух 78/

Жељезничар - Борац 1:0 (0:0)

/Богдановић 85/

Олимпик - Челик 1:2 (1:2)

/Брковић 7 - Бајрактаревић 20, Ан. Дедић 38/

ТАБЕЛА: Сарајево 53, Жељезничар 52, Зрињски (-1) 50, Широки Бријег (-1) 49, Олимпик 42, Борац 40, Вележ 34, Челик 32, Слобода 30, Радник 26, Славија 25, Витез 23, Дрина 22, Травник (-1) 22, Младост (-1) 20, Звијезда Градачац 17.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

банкомат

03.05.2015 19:14

Није био сукоб навијача него су нападнути фудбалери Сарајева који нису били у саставу те који су посматрали меч са трибина, а за терен немам коментара!

ОДГОВОРИТЕ