PL BiH: Trijumfi Radnika i Sarajeva, uz nerede!

Sarajevo je golom u 66. minutu izjednačilo protiv Slavije u Istočnom Sarajevu, nakon čega su uslijedili neredi na tribinama. Poslije 20-ak minuta, utakmica nastavljena, a pobjedu gostiju u nadoknadi donio Miloš Stojčev.

Fudbal 03.05.2015 | 20:20
PL BiH: Trijumfi Radnika i Sarajeva, uz nerede!

Odlična utakmica u Istočnom Sarajevu između Slavije i bordo tima, na kraju je pripala gostima sa Koševa i to pogotkom Miloša Stojčeva u trećem minutu sudijske nadoknade kojim se Sarajevo ponovo vratilo na vrh prvenstvene tabele sa bodom prednosti ispred Željezničara.
Iz keca u dvojku!

Bordo tim je već na samom početku susreta 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine stigao do prednosti pogotkom Leona Benka u četvrtom minutu.

Armin Hrustemović je prošao kroz odbranu "sokolova" i uputio centaršut koji je Benko rutinski pospremio u mrežu Mladena Lučića iako su domaćini signazirali da je bio u ofsajdu - 0:1, ali je arbitar ostao nijem.

Samo sedam minuta kasnije, Slavija je stigla do izjednačenja - poslije kornera najbolje se snašao Goran Popović i savladao golmana gostiju sa "Koševa" Mateja Delača - 1:1.

Do sredine prvog dijela zabilježili smo po još jednu šansu sa obje strane - za Sarajevo u 14. minutu je odlično izveo slobodan udarac Krste Velkoski i za malo bio neprecizan, dok je na drugoj strani ispred gola gostiju odlično reagovao kapiten Sarajeva Ivan Tatomirović u 20. minutu i spriječio Mahira Karića da dovede "sokolove" u vođstvo.

Slavija je u tim trenucima stvorila još dvije dobre prilike ali se rezultat nije promijenio - najprije je Damir Rovčanin šutirao tik iznad prečke, a potom je udarac probao i Karić sa istim epilogom.

Međutim, u 31. minutu Delač je opet morao da vadi loptu iz mreže poslije preokreta Slavije koji je režirao Duško Radosavljević! Raspalio je po lopti iz "slobodnjaka" i pogodio mrežu - 2:1.

Velkoski se ponovo našao u prilici da stigne do izjednačenja, ali je šutirao direktno u golmana Lučića, da bi do odlaska na odmor Rovčanin novim projektilom dobro zagrijao dlanove Delača.

U nastavku su izabranici Dženana Uščuplića željeli da što prije stignu do izjednačenja, ali se Slavija vrlo dobro branila i vrebala priliku da iz eventualnog kontranapada ili nekog prekida definitivno prelomi utakmicu.

Ipak, bordo tim je uspio da izjednači u 66. minutu, a strijelac je bio Krste Velkoski, nakon što mu je povratnu loptu uputio Miloš Stojčev!

Odmah nakon pogotka došlo je do nereda na zapadnoj tribini stadiona u Istočnom Sarajevu, gdje su se uprkos zabrani odlaska na gostovanja "prošvercovali" navijači kluba sa "Koševa". Došlo je do koškanja i tuče, pa je arbitar Ognjen Valjić povukao ekipe sa terena.

Poslije 20-ak minuta susret je nastavljen... Bilo je do posljednjeg sudijskog zvižduka još prilika i ispred Lučićevog odnosno Delačevog gola i kad su svi na stadionu mislili da će uslijediti remi, mrežu Slavije pogodio je Stojčev u trećem minutu nadoknade vremena.

U susretu u Ugljeviku, bijeljinski Radnik je dočekao Velež i stigao do minimalne, ali jako vrijedne pobjede pogotkom Eldina Mašića u 88.minutu.

S nova tri boda semberska ekipa je napravila veliki korak ka opstanku u eliti jer opasnoj zoni bježi šest bodova na pet utakmica do kraja. S tim da Mladost na poluvremenu drži nulu u Mostaru protiv Zrinjskog.

REZULTATI 25. KOLA:

Slavija - Sarajevo 2:3 (2:1)

/Popović 11, Radosavljević 31 - Benko 4, Velkoski 66, Stojčev 90+3/

Radnik - Velež 1:0 (0:0)

/Mašić 88/

Zrinjski - Mladost 0:0 (poluvrijeme)

Široki Brijeg - Travnik (20)

Igrano u subotu:

Sloboda - Drina 2:0 (2:0)

/Kiso 5, Zeba 28/

Vitez - Zvijezda Gradačac 3:0 (2:0)

/Basara 22, Pezo 25, Pinjuh 78/

Željezničar - Borac 1:0 (0:0)

/Bogdanović 85/

Olimpik - Čelik 1:2 (1:2)

/Brković 7 - Bajraktarević 20, An. Dedić 38/

TABELA: Sarajevo 53, Željezničar 52, Zrinjski (-1) 50, Široki Brijeg (-1) 49, Olimpik 42, Borac 40, Velež 34, Čelik 32, Sloboda 30, Radnik 26, Slavija 25, Vitez 23, Drina 22, Travnik (-1) 22, Mladost (-1) 20, Zvijezda Gradačac 17.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

bankomat

03.05.2015 19:14

Nije bio sukob navijača nego su napadnuti fudbaleri Sarajeva koji nisu bili u sastavu te koji su posmatrali meč sa tribina, a za teren nemam komentara!

ODGOVORITE