Немања Матић пресрећан!

Најбољи српски везиста дуго ће памтити ову недељу, када је са Челсијем славио освајање титуле.

Фудбал 04.05.2015 | 17:40
Немања Матић пресрећан!

Бане Ивановић већ је био шампион најјаче лиге на свету. Немања Матић такође је освајао титулу, исто са Челсијем 2010, али је овој дао немерљиво већи допринос.

Један од најбољих "везњака" био је део Челсија и у сезони 2009/10, када је одиграо само два меча за "плавце". Прошле године, вратио се на Стамфорд Бриџ по велике трофеје и данас освојио један такав.

Српски интернационалац одиграо је ове сезоне 33 од 35 лигашких утакмица Челсија, постигао један гол и сакупио две асистенције. Сваки пут био је део стартне поставе и само је два пута замењен - једном због повреде, а други пут у утакмици после кратког опоравка.

Није потребно истицати колико му Мурињо верује и колики је његов допринос освајању пете титуле "плаваца" у клупској историји.

"Осећај је заиста посебан. Играо сам практично сваку утакмицу и јако сам срећан због клуба, због навијача и због својих саиграча. Имамо до краја сезоне још три утакмице и већ смо шампиони", рекао је на терену Челсија момак са Уба.

Шта је осетио када је арбитар Кевин Френд одсвирао крај утакмице и почетак славља?

"Нисам могао да верујем. Мислио сам да сањам. Када погледамо колико јаких тимова игра ову лигу, заиста смо поносни", описао је Матић и подвукао:

"Због овога играмо. Показали смо шампионски карактер".

Разговор Матића и репортера телевизије Скy Спортс

- "Немања, честитам ти освајање прве титуле"

- "Друге, био сам овде и 2010", подсетио је Србин.

Бивши сениор Колубаре, Кошица, Челсија, Витесеа и Бенфике освојио је данас трећу титулу. Прву је додао својој биографији у Лондону, а другу у Лисабону, носећи дрес "орлова".

Коментари / 0

Оставите коментар