Nemanja Matić presrećan!

Najbolji srpski vezista dugo će pamtiti ovu nedelju, kada je sa Čelsijem slavio osvajanje titule.

Fudbal 04.05.2015 | 17:40
Nemanja Matić presrećan!

Bane Ivanović već je bio šampion najjače lige na svetu. Nemanja Matić takođe je osvajao titulu, isto sa Čelsijem 2010, ali je ovoj dao nemerljivo veći doprinos.

Jedan od najboljih "veznjaka" bio je deo Čelsija i u sezoni 2009/10, kada je odigrao samo dva meča za "plavce". Prošle godine, vratio se na Stamford Bridž po velike trofeje i danas osvojio jedan takav.

Srpski internacionalac odigrao je ove sezone 33 od 35 ligaških utakmica Čelsija, postigao jedan gol i sakupio dve asistencije. Svaki put bio je deo startne postave i samo je dva puta zamenjen - jednom zbog povrede, a drugi put u utakmici posle kratkog oporavka.

Nije potrebno isticati koliko mu Murinjo veruje i koliki je njegov doprinos osvajanju pete titule "plavaca" u klupskoj istoriji.

"Osećaj je zaista poseban. Igrao sam praktično svaku utakmicu i jako sam srećan zbog kluba, zbog navijača i zbog svojih saigrača. Imamo do kraja sezone još tri utakmice i već smo šampioni", rekao je na terenu Čelsija momak sa Uba.

Šta je osetio kada je arbitar Kevin Frend odsvirao kraj utakmice i početak slavlja?

"Nisam mogao da verujem. Mislio sam da sanjam. Kada pogledamo koliko jakih timova igra ovu ligu, zaista smo ponosni", opisao je Matić i podvukao:

"Zbog ovoga igramo. Pokazali smo šampionski karakter".

Razgovor Matića i reportera televizije Sky Sports

- "Nemanja, čestitam ti osvajanje prve titule"

- "Druge, bio sam ovde i 2010", podsetio je Srbin.

Bivši senior Kolubare, Košica, Čelsija, Vitesea i Benfike osvojio je danas treću titulu. Prvu je dodao svojoj biografiji u Londonu, a drugu u Lisabonu, noseći dres "orlova".

Komentari / 0

Ostavite komentar