Шест жртава невремена на обали Аустралије

Број жртава невремена које је захватило источну обалу Аустралије порастао је на шест, а издато упозорење од поплава и данас је на снази послије незапамћених падавина које су захватиле државу Квинсланд и сјеверне дијелове Новог Јужног Велса.

Свијет 03.05.2015 | 11:40
Шест жртава невремена на обали Аустралије

Шестогодишњи дјечак је шеста жртва олујног невремена пошто га је јуче бујица одвукла у узбуркано море на плажи на сјеверу државе Нови Јужни Велс, саопштила је Служба спасилаца, пренијела је агенција АФП.

Дјечак је шетао дуж плаже у Јужном Балину са оцем и старијим братом, када одвучен у узбуркани океан.

Полиција је саопштила да су га спасли рибари и да је пребачен у болницу, али је тамо преминнуо.

Пет особа изгубило је живот дан раније, укључујући петогодишњег дјечака, када су два аутомобила склизнула са моста у поплавама захваћеном Кабултуру, 44 километара сјеверно од Брисбане, у држави Квинсланд.

На хиљаде људи који живе на обалама ријека на сјеверу Новог Јужног Велсу остали су изоловани због поплава, пошто се на источну аустралијску обалу обрушило невријеме током ноћи, прије свих на дијеловима југоисточног Квинсленда од Твида на сјеверу до Њукастла.

Служба за ванредне ситуације Новог Јужног Велса саопштила да ниво ријека настављају да расту дуж средњег тока на сјеверној обали и да је град Белинген одсјечен. Већина од 600 позива у областима Твид Хедс, Балина, Лисмор, Мурвилумбах и Кофс Харбора, била је због палих стабала и прокишњавања кровова, мада су и бројни људи спасени из аутомобила на поплављеним путевима, јављају аустралијски медији.

Источне аустралијске државе Квинсленд и Нови Јужни Велс суочила су се са великим посљедицама невремена у посљедње два дана, мада прогностичари, за данас, најављују слабљење олује и њено премјештање даље ка океану. "Никада раније нисмо видили такву количину пале кише у тако кратком временском периоду", навела је премијерка Квинсланда Анастација Палашчук за телевизијски Канал 7, преноси АФП.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар