Ево у чему је разлика између Месија и Роналда...!

Две утакмице, сличне ситуације, другачије реакције двојице сјајних фудбалера.

Фудбал 04.05.2015 | 08:40
Ево у чему је разлика између Месија и Роналда...!

Од када је 2007. године Кака освојио и "Баллон д'Ор" награду магазина "Франце Фоотбалл", и постао ФИФА фудбалер године, а у оба избора победио је Лионела Месија и Кристијана Роналда, поставља се само једно питање:

Да ли је у једној календарској години био бољи Меси или Роналдо.

Ова двојица играча, побеђивала су у наредних шест избора за фудбалера године, а сасвим је извесно да ће то бити једино питање и у јануару 2016. када се буде бирао најбољи међу најбољима за ову календарску годину.

Има ту још много избора у којима се огледа овај никад раније виђен ривалитет двојице играча, асова Реала и Барселоне. У питању су и титуле најбољег стрелца у Примери, Лиги шампиона, календарској години, број хет-трикова, број пресудних голова, па и асистенције нису занемарљиве...

Да ли због тога, или не, тек Роналдо и Меси немилосрдно тресу мреже из кола у коло, а Реал и Барселона нижу победе, боре се за титулу првака Шпаније и учесници су полуфинала Лиге шампиона, где притом није немогућ "Ел Класико" у великом финалу.

Невероватна страст у постизању голова коју поседују ова два мајстора фудбалске игре вуку са собом комплетне тимове два највећа шпанска ривала, али... Дуго већ Португалац и Аргентинац не реагују исто у ситуацијама када њихови саиграчи тресу мреже.

Могуће да утицај на Роналдову нервозу нема само Месијев скок форме и велики број голова у последњих месец дана, већ и то што су због повреда из форме испали и Карим Бензема и Гарет Бејл, па је званично најбољи играч света остао усамљен у покушају да ипак попне Реал изнад Барселоне... Тек, ЦР7 врло ретко прославља голове својих саиграча.

Штавише, у претходној победи Реала над Алмеријом, он је при резултату 2:0 буквално "одлепио" што је његов саиграч, иначе дефанзивац Алваро Арбелоа, први стигао до лопте и утерао је у мрежу за коначних 3:0 у 84. минуту. Сви у Реалу бурно су прославили први Арбелоин гол у Примери од сезоне 2009/10, осим Роналда.

Он не само да је бесно укуцао лопту у мрежу и потом опсовао Арбелоу, који му је "украо" гол (а, Роналду је то био други узастопни меч да није био стрела), већ је довео тренера Карла Анћелотија у ситуацију да на конференцији за медије даје немушто оправдање како је Роналдо увек гладан голова и како увек хоће још и још.

Иначе, то ове сезоне није био први пут да је Роналдо био некултуран и непрофесионалан када су други давали голове... Једном је опсовао Бејла што му није додао лопту, а једном и одмахивањем руком и окретањем главом "прославио" Бејлов гол у акцији у којој њему нису "упалиле" маказице.

Неколико дана после меча Реал – Алмерија, Барселона је декласирала Кордобу резултатом 0:8, а при резултату 0:6, у тренутку када су Луис Суарез и он већ били дали по два гола, Меси је одлучио да не шутне пенал, већ да га "поклони" Нејмару, како би се и Бразилац уписао у стрелце.

Меси, први извођач пенала за Барсу, имао је прилику да постигне нови хет-трик и додатно побегне Роналду у трци за "пићићија", али му је важније било самопоуздање саиграча. И једне и друге наредне недеље очекују полуфиналне утакмице Лиге шампиона...

Нејмар је погодио мрежу, а потом је и Суарез дао гол за свој хет-трик.

Иначе, што се текуће сезоне тиче, Роналдо у свим такмичењима има 21 асистенцију и 50 голова на 48 утакмица, а Меси 26 асистенција и 51 гол на 50 утакмица. У Лиги шампиона потпуно су поравнати са по четири асистенције и осам голова на десет наступа, а у Ла Лиги се "ломе" у финишу сезоне: Меси има 18 асистенција и 40 голова, Роналдо 15 асистенција и 39 голова, али и четири утакмице мање због повреде и црвеног картона.

До краја сезоне, под претпоставком да ће и Барса и Реал играти финале Лиге шампиона, обојица ће одиграти по седам мечева: Меси три у Примери, три у Лиги шампиона и једну у финалу Купа, а Роналдо четири у лиги (једну вечерас) и три у Лиги шампиона.

Од када је Роналдо дошао у Шпанију, после трансфера из Манчестер јунајтеда вредног 94 милиона евра, стање је овакво: меси 314 утакмица, 325 голова, 119 асистенција у свим такмичењима, Роналдо 294 утакмице, 302 гола, 83 асистенције у свим такмичењима. Однос голова у Примери је 229:216 за Месија, који је имао и седам утакмица више. У Лиги шампиона два гола више има Роналдо – 58:60.

Коментари / 0

Оставите коментар