Evo u čemu je razlika između Mesija i Ronalda...!

Dve utakmice, slične situacije, drugačije reakcije dvojice sjajnih fudbalera.

Fudbal 04.05.2015 | 08:40
Evo u čemu je razlika između Mesija i Ronalda...!

Od kada je 2007. godine Kaka osvojio i "Ballon d'Or" nagradu magazina "France Football", i postao FIFA fudbaler godine, a u oba izbora pobedio je Lionela Mesija i Kristijana Ronalda, postavlja se samo jedno pitanje:

Da li je u jednoj kalendarskoj godini bio bolji Mesi ili Ronaldo.

Ova dvojica igrača, pobeđivala su u narednih šest izbora za fudbalera godine, a sasvim je izvesno da će to biti jedino pitanje i u januaru 2016. kada se bude birao najbolji među najboljima za ovu kalendarsku godinu.

Ima tu još mnogo izbora u kojima se ogleda ovaj nikad ranije viđen rivalitet dvojice igrača, asova Reala i Barselone. U pitanju su i titule najboljeg strelca u Primeri, Ligi šampiona, kalendarskoj godini, broj het-trikova, broj presudnih golova, pa i asistencije nisu zanemarljive...

Da li zbog toga, ili ne, tek Ronaldo i Mesi nemilosrdno tresu mreže iz kola u kolo, a Real i Barselona nižu pobede, bore se za titulu prvaka Španije i učesnici su polufinala Lige šampiona, gde pritom nije nemoguć "El Klasiko" u velikom finalu.

Neverovatna strast u postizanju golova koju poseduju ova dva majstora fudbalske igre vuku sa sobom kompletne timove dva najveća španska rivala, ali... Dugo već Portugalac i Argentinac ne reaguju isto u situacijama kada njihovi saigrači tresu mreže.

Moguće da uticaj na Ronaldovu nervozu nema samo Mesijev skok forme i veliki broj golova u poslednjih mesec dana, već i to što su zbog povreda iz forme ispali i Karim Benzema i Garet Bejl, pa je zvanično najbolji igrač sveta ostao usamljen u pokušaju da ipak popne Real iznad Barselone... Tek, CR7 vrlo retko proslavlja golove svojih saigrača.

Štaviše, u prethodnoj pobedi Reala nad Almerijom, on je pri rezultatu 2:0 bukvalno "odlepio" što je njegov saigrač, inače defanzivac Alvaro Arbeloa, prvi stigao do lopte i uterao je u mrežu za konačnih 3:0 u 84. minutu. Svi u Realu burno su proslavili prvi Arbeloin gol u Primeri od sezone 2009/10, osim Ronalda.

On ne samo da je besno ukucao loptu u mrežu i potom opsovao Arbelou, koji mu je "ukrao" gol (a, Ronaldu je to bio drugi uzastopni meč da nije bio strela), već je doveo trenera Karla Anćelotija u situaciju da na konferenciji za medije daje nemušto opravdanje kako je Ronaldo uvek gladan golova i kako uvek hoće još i još.

Inače, to ove sezone nije bio prvi put da je Ronaldo bio nekulturan i neprofesionalan kada su drugi davali golove... Jednom je opsovao Bejla što mu nije dodao loptu, a jednom i odmahivanjem rukom i okretanjem glavom "proslavio" Bejlov gol u akciji u kojoj njemu nisu "upalile" makazice.

Nekoliko dana posle meča Real – Almerija, Barselona je deklasirala Kordobu rezultatom 0:8, a pri rezultatu 0:6, u trenutku kada su Luis Suarez i on već bili dali po dva gola, Mesi je odlučio da ne šutne penal, već da ga "pokloni" Nejmaru, kako bi se i Brazilac upisao u strelce.

Mesi, prvi izvođač penala za Barsu, imao je priliku da postigne novi het-trik i dodatno pobegne Ronaldu u trci za "pićićija", ali mu je važnije bilo samopouzdanje saigrača. I jedne i druge naredne nedelje očekuju polufinalne utakmice Lige šampiona...

Nejmar je pogodio mrežu, a potom je i Suarez dao gol za svoj het-trik.

Inače, što se tekuće sezone tiče, Ronaldo u svim takmičenjima ima 21 asistenciju i 50 golova na 48 utakmica, a Mesi 26 asistencija i 51 gol na 50 utakmica. U Ligi šampiona potpuno su poravnati sa po četiri asistencije i osam golova na deset nastupa, a u La Ligi se "lome" u finišu sezone: Mesi ima 18 asistencija i 40 golova, Ronaldo 15 asistencija i 39 golova, ali i četiri utakmice manje zbog povrede i crvenog kartona.

Do kraja sezone, pod pretpostavkom da će i Barsa i Real igrati finale Lige šampiona, obojica će odigrati po sedam mečeva: Mesi tri u Primeri, tri u Ligi šampiona i jednu u finalu Kupa, a Ronaldo četiri u ligi (jednu večeras) i tri u Ligi šampiona.

Od kada je Ronaldo došao u Španiju, posle transfera iz Mančester junajteda vrednog 94 miliona evra, stanje je ovakvo: mesi 314 utakmica, 325 golova, 119 asistencija u svim takmičenjima, Ronaldo 294 utakmice, 302 gola, 83 asistencije u svim takmičenjima. Odnos golova u Primeri je 229:216 za Mesija, koji je imao i sedam utakmica više. U Ligi šampiona dva gola više ima Ronaldo – 58:60.

Komentari / 0

Ostavite komentar