Мејведер добио ''борбу вијека'' против Пакјаа!

Флојд Мејведер победио је Манија Пакјаа на поене после 12 рунди у 'борби века', како је назван њихов дуел у Лас Вегасу.

Остали спортови 03.05.2015 | 09:40
Мејведер добио ''борбу вијека'' против Пакјаа!

Мејведер је победу однео јегногласном одлуком судија: 118-110, 116-112, 116-112 и тако дошао до титуле првака света у верзијама WБО, WБА, WБЦ и Тхе Ринг у велтер категорији.

38-годишњи Американац је на тај начин остао непоражен у професионалној каријери, остваривши и 48. победу. Са друге стране, годину дана млађи Пакјао је претрпео шести пораз у свом 65. мечу у каријери.

Мејведер је, као што се и очекивало, највећу предност направио дужим рукама и одличном дефанзивом. У првом делу борбе Американац је био бољи, Пакјао је у финишу покушао да преокрене, али ипак није успео. Мејведер је погодио 148 од 435 удараца колико је задао, док је Пакјао био слабији (81 од 429).

Пакјао се после меча није сложио са одлуком судија, док је Мејведер одао признање свом ривалу.

Што се тиче самог бокса, ово није била 'борба века', иако је било одличних момената и драме. Међутим, звиждуци које је добио Мејведер током победничког говора довољно говоре шта је публика мислила о борби.

Од 2009. године, када су Пакјао и Мајведер ушли у расправу, чекала се ова борба.

Ток меча:

Колико је ово велики догађај говоре и звезде које су се појавиле. Ту су Мајкл Џордан са супругом, Џеј Зи и Бијонсе, Андре Агаси и Штефи Граф, Том Брејди, Парис Хилтон, Џејк Џиленхал, Џастин Бибер, Доналд Трамп, Бен Аффлек, Дензел Вашингтон, Робер Де Ниро, Клинт Иствуд, Мајкл Џеј Фокс...

Пакјао је био опрезан на самом старту борбе, док је Мејведер био агресиван, као што се и очекивало.

У прве две рунде Мејведер је добро користио дуже руке, па је имао благу предност. Слично је било и у трећој рунди, а онда је у четвртој и Пакјао показао своје умеће. У неколико наврата Пакман је добро уздрмао ривала и добио прву рунду.

Већ у петој рунди Мејведер је драстично успорио, али је успевао да се добро брани против Пакјаа који није успео да понови четврту рунду.На старту шесте рунде Пакјао је покушао да буде агресиван, али његови ударци нису погађали мету. Ипак, Филипинац је успео да направи предност и пошаље Мејведера на конопце, а на крају је и добио ту рунду.

У седмој је Мејведер покушао да узврати али се Пакјао није дао. Седма рунда била је веома изједначена, иако је можда утисак да је Пакјао био за нијансу бољи. И осма је била прилично изједначена, али највећу разлику, као што се и очекивало, правиле су Мејведерове дуже руке.

У деветој рунди Пакјао је притерао противника у ћошак ринга, али се Мејведер маестрално бранио. Мани једноставно није могао да пробије гард Мејведера.

Почетком 11. рунде Флојд је на самом старту задао два одлична ударца, али је Пакјао наставио да се бори. Филипинац би требало да добије последње рунде због своје агресивности, али да ли ће то бити довољно?

Коментари / 0

Оставите коментар