Mejveder dobio ''borbu vijeka'' protiv Pakjaa!

Flojd Mejveder pobedio je Manija Pakjaa na poene posle 12 rundi u 'borbi veka', kako je nazvan njihov duel u Las Vegasu.

Ostali sportovi 03.05.2015 | 09:40
Mejveder dobio ''borbu vijeka'' protiv Pakjaa!

Mejveder je pobedu odneo jegnoglasnom odlukom sudija: 118-110, 116-112, 116-112 i tako došao do titule prvaka sveta u verzijama WBO, WBA, WBC i The Ring u velter kategoriji.

38-godišnji Amerikanac je na taj način ostao neporažen u profesionalnoj karijeri, ostvarivši i 48. pobedu. Sa druge strane, godinu dana mlađi Pakjao je pretrpeo šesti poraz u svom 65. meču u karijeri.

Mejveder je, kao što se i očekivalo, najveću prednost napravio dužim rukama i odličnom defanzivom. U prvom delu borbe Amerikanac je bio bolji, Pakjao je u finišu pokušao da preokrene, ali ipak nije uspeo. Mejveder je pogodio 148 od 435 udaraca koliko je zadao, dok je Pakjao bio slabiji (81 od 429).

Pakjao se posle meča nije složio sa odlukom sudija, dok je Mejveder odao priznanje svom rivalu.

Što se tiče samog boksa, ovo nije bila 'borba veka', iako je bilo odličnih momenata i drame. Međutim, zvižduci koje je dobio Mejveder tokom pobedničkog govora dovoljno govore šta je publika mislila o borbi.

Od 2009. godine, kada su Pakjao i Majveder ušli u raspravu, čekala se ova borba.

Tok meča:

Koliko je ovo veliki događaj govore i zvezde koje su se pojavile. Tu su Majkl Džordan sa suprugom, Džej Zi i Bijonse, Andre Agasi i Štefi Graf, Tom Brejdi, Paris Hilton, Džejk Džilenhal, Džastin Biber, Donald Tramp, Ben Afflek, Denzel Vašington, Rober De Niro, Klint Istvud, Majkl Džej Foks...

Pakjao je bio oprezan na samom startu borbe, dok je Mejveder bio agresivan, kao što se i očekivalo.

U prve dve runde Mejveder je dobro koristio duže ruke, pa je imao blagu prednost. Slično je bilo i u trećoj rundi, a onda je u četvrtoj i Pakjao pokazao svoje umeće. U nekoliko navrata Pakman je dobro uzdrmao rivala i dobio prvu rundu.

Već u petoj rundi Mejveder je drastično usporio, ali je uspevao da se dobro brani protiv Pakjaa koji nije uspeo da ponovi četvrtu rundu.Na startu šeste runde Pakjao je pokušao da bude agresivan, ali njegovi udarci nisu pogađali metu. Ipak, Filipinac je uspeo da napravi prednost i pošalje Mejvedera na konopce, a na kraju je i dobio tu rundu.

U sedmoj je Mejveder pokušao da uzvrati ali se Pakjao nije dao. Sedma runda bila je veoma izjednačena, iako je možda utisak da je Pakjao bio za nijansu bolji. I osma je bila prilično izjednačena, ali najveću razliku, kao što se i očekivalo, pravile su Mejvederove duže ruke.

U devetoj rundi Pakjao je priterao protivnika u ćošak ringa, ali se Mejveder maestralno branio. Mani jednostavno nije mogao da probije gard Mejvedera.

Početkom 11. runde Flojd je na samom startu zadao dva odlična udarca, ali je Pakjao nastavio da se bori. Filipinac bi trebalo da dobije poslednje runde zbog svoje agresivnosti, ali da li će to biti dovoljno?

Komentari / 0

Ostavite komentar