Навијачи Ливерпула рекли своје...!

Испоставило се да група навијача није само против Брендана Роџерса, већ је и за повратак Рафаела Бенитеза у клуб!

Фудбал 03.05.2015 | 14:00
Навијачи Ливерпула рекли своје...!

Не само да су за хитну смену Брендана Роџерса, већ имају и захтев ко да га наследи – Рафаел Бенитез!

Група навијача Ливерпула унајмила је авион да како би наставила новокомпоновану традицију изражавања незадовољства, али је други део поруке изненадио многе. Било је познато да ће авион изнад "Енфилда" развити транспарент: Родгерс оут, дакле: Роџерс напоље!

Али...

Многи су се изненадили с другим делом пароле, где је писало: Рафа ин, дакле: Доведите Рафу!

Шта ово конкретно значи? Навијачи Ливерпула терају менаџера с којим су у претходне три сезоне постигли веома мало, готово ништа, исто колико су постигли и у последње четири сезоне са Бенитезом на челу, веома мало, готово ништа!

Али, прве две Бенитезове сезоне на "Енфилду", 2004/05 и 2005/06 и даље звоне у глави делу навијача славног клуба. У првој сезони у Енглеској, Шпанац је одвео Ливерпул до пете и до данас последње титуле првака Европе, да би наредне сезоне био освојен ФА куп, уз два мање важна трофеја освојена у међувремену, енглеског Комјунити шилда и УЕФА Суперкупа.

Од тог Комјнуити шилда 2006. до смене у јуну 2010. године, Бенитез није освојио ништа, а у последњој сезони оставио је клуб и без учешћа у Лиги шампиона, што ће отприлике бити и Роџерсов учинак на крају треће године у Ливерпулу.

Од одласка са "Енфилда" 2010, Бенитез је имао две епизодне улоге у Интеру (брзо је смењен) и Челсију (био је в. д. менаџер), а претходне две сезоне провео је на клупи Наполија, с којим није успео да се умеша у борбу за титулу, испао је у квалификацијама за Лигу шампиона прошлог лета, а потом довео у питање и пласман у Лигу шампиона падом у финишу ове сезоне, препустивши Лацију и Роми борбу за другу и трећу позицију.

Упркос томе, председник Наполија Аурелио Де Лорентис најавио је наставак сарадње са Бенитезом.

Коментари / 0

Оставите коментар