Navijači Liverpula rekli svoje...!

Ispostavilo se da grupa navijača nije samo protiv Brendana Rodžersa, već je i za povratak Rafaela Beniteza u klub!

Fudbal 03.05.2015 | 14:00
Navijači Liverpula rekli svoje...!

Ne samo da su za hitnu smenu Brendana Rodžersa, već imaju i zahtev ko da ga nasledi – Rafael Benitez!

Grupa navijača Liverpula unajmila je avion da kako bi nastavila novokomponovanu tradiciju izražavanja nezadovoljstva, ali je drugi deo poruke iznenadio mnoge. Bilo je poznato da će avion iznad "Enfilda" razviti transparent: Rodgers out, dakle: Rodžers napolje!

Ali...

Mnogi su se iznenadili s drugim delom parole, gde je pisalo: Rafa in, dakle: Dovedite Rafu!

Šta ovo konkretno znači? Navijači Liverpula teraju menadžera s kojim su u prethodne tri sezone postigli veoma malo, gotovo ništa, isto koliko su postigli i u poslednje četiri sezone sa Benitezom na čelu, veoma malo, gotovo ništa!

Ali, prve dve Benitezove sezone na "Enfildu", 2004/05 i 2005/06 i dalje zvone u glavi delu navijača slavnog kluba. U prvoj sezoni u Engleskoj, Španac je odveo Liverpul do pete i do danas poslednje titule prvaka Evrope, da bi naredne sezone bio osvojen FA kup, uz dva manje važna trofeja osvojena u međuvremenu, engleskog Komjuniti šilda i UEFA Superkupa.

Od tog Komjnuiti šilda 2006. do smene u junu 2010. godine, Benitez nije osvojio ništa, a u poslednjoj sezoni ostavio je klub i bez učešća u Ligi šampiona, što će otprilike biti i Rodžersov učinak na kraju treće godine u Liverpulu.

Od odlaska sa "Enfilda" 2010, Benitez je imao dve epizodne uloge u Interu (brzo je smenjen) i Čelsiju (bio je v. d. menadžer), a prethodne dve sezone proveo je na klupi Napolija, s kojim nije uspeo da se umeša u borbu za titulu, ispao je u kvalifikacijama za Ligu šampiona prošlog leta, a potom doveo u pitanje i plasman u Ligu šampiona padom u finišu ove sezone, prepustivši Laciju i Romi borbu za drugu i treću poziciju.

Uprkos tome, predsednik Napolija Aurelio De Lorentis najavio je nastavak saradnje sa Benitezom.

Komentari / 0

Ostavite komentar