Дини: Мислили смо да је Јокан још један ''кловн'' у низу!

Нападач Вотфорда Трој Дини признао је да је имао погрешно мишљење о Славиши Јокановићу, у тренутку када је српски стручњак преузео екипу.

Фудбал 03.05.2015 | 17:40
Дини: Мислили смо да је Јокан још један ''кловн'' у низу!

"Био је четврти тренер у размаку од месец дана, и питали смо се колико ће времена проћи док смене овог кловна", рекао је Дини, признавши тако да ни сами играчи испрва нису очекивали некаква чуда од српског тренера.

Ипак, чуда су почела да се дешавају, добрим делом јер је и Трој Дини заиграо одлично, па је сезону завршио као други стрелац Чемпионшипа, са 21 постигнутим голом.

Јокановић је преузео екипу у октобру прошле године након турбулентног периода, у ком су се редом смењивали Бепе Санино, Оскар Гарсија, Рубин Мартинес и Били Мекинли.

Док је "Јокан" био вођа покрај терена, на терену је прави лидер био управо момак ко признао "став о кловну". Али, тај лидер није баш обичан.

Дини је 26-годишњи голгетер који је 2012. провео десет месеци у затвору јер је, током туче са неким студентима, утврђено да је једну особу шутнуо у главу.

"Сада већ сви знају шта се десило тада, а када сам се вратио - пожелео сам да се потпуно посветим фудбалу и да видим докле, заправо, могу да догурам. И, иде ми лепо, ово ми је трећа сезона у којој сам дао 20 или више голова", истиче нападач Вотфорда.

Његов животни пут није био бајковит, мада је и сам итекако доприносио томе. Када га је Астон Вила као 15-годишњака позвала на пробу - није отишао из једног не баш класичног разлога.

"Јурио сам неке девојке тада, стварно нисам могао", рекао би вам ових дана уз осмех. Али, ових дана би вам рекао и да је одрастао, сазрео: отац је двоје деце, а свој стари обичај, да до бесвести вежба у теретани, почео је да мења у складу са фудбалским тренинзима: више не ради (скоро) само на мишићима руку, већ "све по пропису".

Жеља да подигне трофеј Чемпионшипа и тако прослави већ остварени пролазак у Премијер лигу није му се остварила у последњем колу, услед ремија уместо прижељкиваног тријумфа, а питање је и да ли ће се наставити његова сарадња са српским тренером.

""Знате, од првог дана када је дошао рекао је 'ово ћемо да радимо овако, ово овако, а ако се са тим не слажете, летите одавде'. Али, на страну сада то, он је прилично забаван лик. Уме да буде врло строг, но ја имамо добре односе са њим. Права бајка би била када би остао са нама и следеће сеоне, али ми ипак живимо у реалном свету. Захвални смо Јокановићу за све што је урадио и, лично, волео бих да остане. Али, ако не остане, онда је то... просто, фудбал. То су ствари, то су неки потези које други вуку. Надам се да ће управа пронаћи начин да склопи нови уговор са Јокановићем. Ако успеју - сјајно. А ако не - имаћемо шта лепо да памтимо", каже лидер Вотфорда и други стрелац Чемпионшипа, Трој Дини.

Коментари / 0

Оставите коментар