Dini: Mislili smo da je Jokan još jedan ''klovn'' u nizu!

Napadač Votforda Troj Dini priznao je da je imao pogrešno mišljenje o Slaviši Jokanoviću, u trenutku kada je srpski stručnjak preuzeo ekipu.

Fudbal 03.05.2015 | 17:40
Dini: Mislili smo da je Jokan još jedan ''klovn'' u nizu!

"Bio je četvrti trener u razmaku od mesec dana, i pitali smo se koliko će vremena proći dok smene ovog klovna", rekao je Dini, priznavši tako da ni sami igrači isprva nisu očekivali nekakva čuda od srpskog trenera.

Ipak, čuda su počela da se dešavaju, dobrim delom jer je i Troj Dini zaigrao odlično, pa je sezonu završio kao drugi strelac Čempionšipa, sa 21 postignutim golom.

Jokanović je preuzeo ekipu u oktobru prošle godine nakon turbulentnog perioda, u kom su se redom smenjivali Bepe Sanino, Oskar Garsija, Rubin Martines i Bili Mekinli.

Dok je "Jokan" bio vođa pokraj terena, na terenu je pravi lider bio upravo momak ko priznao "stav o klovnu". Ali, taj lider nije baš običan.

Dini je 26-godišnji golgeter koji je 2012. proveo deset meseci u zatvoru jer je, tokom tuče sa nekim studentima, utvrđeno da je jednu osobu šutnuo u glavu.

"Sada već svi znaju šta se desilo tada, a kada sam se vratio - poželeo sam da se potpuno posvetim fudbalu i da vidim dokle, zapravo, mogu da doguram. I, ide mi lepo, ovo mi je treća sezona u kojoj sam dao 20 ili više golova", ističe napadač Votforda.

Njegov životni put nije bio bajkovit, mada je i sam itekako doprinosio tome. Kada ga je Aston Vila kao 15-godišnjaka pozvala na probu - nije otišao iz jednog ne baš klasičnog razloga.

"Jurio sam neke devojke tada, stvarno nisam mogao", rekao bi vam ovih dana uz osmeh. Ali, ovih dana bi vam rekao i da je odrastao, sazreo: otac je dvoje dece, a svoj stari običaj, da do besvesti vežba u teretani, počeo je da menja u skladu sa fudbalskim treninzima: više ne radi (skoro) samo na mišićima ruku, već "sve po propisu".

Želja da podigne trofej Čempionšipa i tako proslavi već ostvareni prolazak u Premijer ligu nije mu se ostvarila u poslednjem kolu, usled remija umesto priželjkivanog trijumfa, a pitanje je i da li će se nastaviti njegova saradnja sa srpskim trenerom.

""Znate, od prvog dana kada je došao rekao je 'ovo ćemo da radimo ovako, ovo ovako, a ako se sa tim ne slažete, letite odavde'. Ali, na stranu sada to, on je prilično zabavan lik. Ume da bude vrlo strog, no ja imamo dobre odnose sa njim. Prava bajka bi bila kada bi ostao sa nama i sledeće seone, ali mi ipak živimo u realnom svetu. Zahvalni smo Jokanoviću za sve što je uradio i, lično, voleo bih da ostane. Ali, ako ne ostane, onda je to... prosto, fudbal. To su stvari, to su neki potezi koje drugi vuku. Nadam se da će uprava pronaći način da sklopi novi ugovor sa Jokanovićem. Ako uspeju - sjajno. A ako ne - imaćemo šta lepo da pamtimo", kaže lider Votforda i drugi strelac Čempionšipa, Troj Dini.

Komentari / 0

Ostavite komentar