Због ових полицајаца је Балтимор бојно поље

Главна тужитељка у америчкој држави Мериленд изјавила је да је у случају смрти црнца приликом полицијског привођења у Балтимору у
питању убиство и да је подигнута оптужница против шест полицајаца.

Свијет 02.05.2015 | 14:36
Због ових полицајаца је Балтимор бојно поље

Један од полицајаца, који је возио комби у којем је Фреди Греј задобио повреду од које је касније умро, оптужен је за другостепено убиство. Други полицајци оптужени су за убиство из нехата, напад и нелегално хапшење.

Тужитељка Мерилин Мозби је додала да су издати налози за хапшење свих шест полицајаца који су суспендовани после смрти младића.

Полицајци нису пружили Греју лекарску помоћ, иако је више пута тражио, рекла је тужитељка.Мозби је изјавила да су полицајци оптужили Греја да је у панталонама носио нож "скакавац" који није дозвољен законом, али да је уствари носио дозвољен нож и да није било разлога за хапшење.

Претходно је саопштено да је извештај с аутопсије послат тужилаштву.Црнац Фреди Греј (25) умро је 19. априла због повреде кичме коју је задобио под неразјашњеним околностима недељу дана раније док је био у полицијском притвору.

Његова смрт изазвала је вишедневне протесте у Балтимору, пошто су у САД приметно све веће незадовољство и тензије због више људи које су претходних месеци убили полицајци у неколико америчких градова.Неки од њих су били црнци и ненаоружани.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

дада

02.05.2015 18:01

Није то босна,код нас би оптузили смртника а не полицајце....

ОДГОВОРИТЕ
Name

зx

03.05.2015 07:51

У САД је много психички поремећних људи. Све изазвано системом још, још, још, још, још, и опет још. Никад доста...А и сваког примају у полицију.

ОДГОВОРИТЕ