Zbog ovih policajaca je Baltimor bojno polje

Glavna tužiteljka u američkoj državi Merilend izjavila je da je u slučaju smrti crnca prilikom policijskog privođenja u Baltimoru u
pitanju ubistvo i da je podignuta optužnica protiv šest policajaca.

Svijet 02.05.2015 | 14:36
Zbog ovih policajaca je Baltimor bojno polje

Jedan od policajaca, koji je vozio kombi u kojem je Fredi Grej zadobio povredu od koje je kasnije umro, optužen je za drugostepeno ubistvo. Drugi policajci optuženi su za ubistvo iz nehata, napad i nelegalno hapšenje.

Tužiteljka Merilin Mozbi je dodala da su izdati nalozi za hapšenje svih šest policajaca koji su suspendovani posle smrti mladića.

Policajci nisu pružili Greju lekarsku pomoć, iako je više puta tražio, rekla je tužiteljka.Mozbi je izjavila da su policajci optužili Greja da je u pantalonama nosio nož "skakavac" koji nije dozvoljen zakonom, ali da je ustvari nosio dozvoljen nož i da nije bilo razloga za hapšenje.

Prethodno je saopšteno da je izveštaj s autopsije poslat tužilaštvu.Crnac Fredi Grej (25) umro je 19. aprila zbog povrede kičme koju je zadobio pod nerazjašnjenim okolnostima nedelju dana ranije dok je bio u policijskom pritvoru.

Njegova smrt izazvala je višednevne proteste u Baltimoru, pošto su u SAD primetno sve veće nezadovoljstvo i tenzije zbog više ljudi koje su prethodnih meseci ubili policajci u nekoliko američkih gradova.Neki od njih su bili crnci i nenaoružani.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

dada

02.05.2015 20:01

Nije to bosna,kod nas bi optuzili smrtnika a ne policajce....

ODGOVORITE
Name

zx

03.05.2015 09:51

U SAD je mnogo psihički poremećnih ljudi. Sve izazvano sistemom još, još, još, još, još, i opet još. Nikad dosta...A i svakog primaju u policiju.

ODGOVORITE