Сирија:У ваздушним ударима 52 жртве

Најмање 52 особе страдале су у Сирији у новим ваздушним ударима међународне коалиције на северу земље, саопштила је Опсерваторија за заштиту људских права.

Свијет 02.05.2015 | 14:15
Сирија:У ваздушним ударима 52 жртве

"У ваздушним ударима међународне коалиције, који си извршени јуче рано ујутру, у месту Бермал и његовој околини, у провинцији Алеп, страдале су 52 особе", рекао је директор Опсерваторије Рами Абдел Рахман.

Међу жртвама је седморо деце, а 13 особа се још увек воде као нестале.Рахман је објаснио да се у близини Бермала воде борбе између Курда и сиријских побуњеника са џихадистима Исламске државе, али да у самом месту има само цивила.

"У ваздушним ударима на Бермал није убијен ниједан припадник Исламске државе", казао је директор Опсерваторије и додао да је недалеко од тог места страдало седам џихадиста.

Међународна коалиција, предвођена САД, почела је у септембру прошле године ваздушне ударе на положаје Исламске државе, која је заузела делове Ирака и Сирије.

Ваздушни удари омогућили су Курдима и сиријским побуњеницима да после неколико недеља жестоких сукоба са припадницима Исламске државе поново преузму контролу над градом Кобане, на граници са Турском.

Према подацима Опсерваторије за зашиту људских права, чије је седиште у Лондону, од почетка ваздушних удара, у Сирији је страдало више од 2.000 људи, међу којима 1.922 џихадиста.

Од почетка сукоба у Сирији, пре четири године, страдало је више од 220.000 људи, а десет милиона било је приморано да напусти своје домове.

Коментари / 0

Оставите коментар