Кејт Мидлтон родила британску принцезу

Супруга британског принца Вилијама Кејт Мидлтон породила се у лондонској болници „Сент Мери“. На свет је донела девојчицу, јављају британски медији.Беба, тешка три килограма и 700 грама, и мајка су добро.

Свијет 02.05.2015 | 12:43
Кејт Мидлтон родила британску принцезу

Истиче се и да је принц Вилијам присуствовао порођају, који је обављен у 8.34 по локалном времену (9.34 по средњеевропском).О рођењу нове британске принцезе прво су информисани краљица Елизабета Друга, принц Филип, принц Чарлс и његова супруга Камила, принц Хари, као и други чланови породица принца Вилијама и његове супруге, војвоткиње од Кембриџа, саопштила је палата Кенсингтон.

У јутрошњем званичном саопштењу, наведено је да је Кејт на приватно одељење болнице „Сент Мери“, познато као „Линдо крило“, дошла јутрос у шест сати по локалном времену.Вилијам и Кејт су у јулу 2013. добили прво дете, принца Џорџа.

Новорођенче, пето праунуче британске краљице Елизабете Друге, четврто је у линији за престо, иза свог деде принца Чарлса, тате принца Вилијама и рођеног брата, принца Џорџа.Британски премијер Дејвид Камерон је раније у поруци на Твитеру пожелео војвоткињи све најбоље.

Испред болнице су се окупили новинари медија из целог света, као и велики број грађана који је су с нестрпљењем очекивали вест о рођењу краљевске бебе.Војвоткиња од Кембриџа је време до порођаја провела у апартману у којем има све удобности, од бежичног интернета и сателитске телевизије, радија до фрижидера.

Ноћ у апартману кошта 6.570 фунти, али Кејт има 10 одсто попуста јер је и прво дете родила у тој болници.Британске кладионице поново су организовале клађења за пол и име детета.

Према подацима из кладионица, већина Британаца је сматрала да ће бити девојчица и да ће се звати Алис или Шарлот.Многи су се надали да ће бити девојчица, јер већ много година монархија није добила принцезу која је овако високо на листи наследника престола.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Маша

02.05.2015 10:48

Све честитке Великој Британији!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТРЕБИЊКА

02.05.2015 10:50

Кога је то брига,само портал КУРИР се бави трацевина .Охладите мало

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОБЈЕКТИВНА

02.05.2015 11:19

О чему би госпођа из Требиња жељела да чита ? Можда би је требало примити у БН ТВ да уређује вијести...Ово госпођо није трач, а БН ТВ није Курир.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко Стојановиц

02.05.2015 11:55

Управо са зеном расправљам кад цемо отици на бабине. Молим редакцију БН-а да бира битне, вазне и вриједне вијести на порталу. Када предјете у зуту стампу да увецате број вијести (а сто је апсолутно непотребно) губите своју посебност!

ОДГОВОРИТЕ
Name

!

02.05.2015 12:00

Свака вијест има своју публику и свака вијест је некоме вазна. Свака цаст БН ТВ порталу на одабиру вијести, за свакога по несто.

Name

Прочитах вијест...

02.05.2015 14:16

Прочирах вијест , чисто информативно, али ме то уопште не интересује. ИМАМ ПРЕЧА ПОСЛА.

ОДГОВОРИТЕ