Kejt Midlton rodila britansku princezu

Supruga britanskog princa Vilijama Kejt Midlton porodila se u londonskoj bolnici „Sent Meri“. Na svet je donela devojčicu, javljaju britanski mediji.Beba, teška tri kilograma i 700 grama, i majka su dobro.

Svijet 02.05.2015 | 12:43
Kejt Midlton rodila britansku princezu

Ističe se i da je princ Vilijam prisustvovao porođaju, koji je obavljen u 8.34 po lokalnom vremenu (9.34 po srednjeevropskom).O rođenju nove britanske princeze prvo su informisani kraljica Elizabeta Druga, princ Filip, princ Čarls i njegova supruga Kamila, princ Hari, kao i drugi članovi porodica princa Vilijama i njegove supruge, vojvotkinje od Kembridža, saopštila je palata Kensington.

U jutrošnjem zvaničnom saopštenju, navedeno je da je Kejt na privatno odeljenje bolnice „Sent Meri“, poznato kao „Lindo krilo“, došla jutros u šest sati po lokalnom vremenu.Vilijam i Kejt su u julu 2013. dobili prvo dete, princa Džordža.

Novorođenče, peto praunuče britanske kraljice Elizabete Druge, četvrto je u liniji za presto, iza svog dede princa Čarlsa, tate princa Vilijama i rođenog brata, princa Džordža.Britanski premijer Dejvid Kameron je ranije u poruci na Tviteru poželeo vojvotkinji sve najbolje.

Ispred bolnice su se okupili novinari medija iz celog sveta, kao i veliki broj građana koji je su s nestrpljenjem očekivali vest o rođenju kraljevske bebe.Vojvotkinja od Kembridža je vreme do porođaja provela u apartmanu u kojem ima sve udobnosti, od bežičnog interneta i satelitske televizije, radija do frižidera.

Noć u apartmanu košta 6.570 funti, ali Kejt ima 10 odsto popusta jer je i prvo dete rodila u toj bolnici.Britanske kladionice ponovo su organizovale klađenja za pol i ime deteta.

Prema podacima iz kladionica, većina Britanaca je smatrala da će biti devojčica i da će se zvati Alis ili Šarlot.Mnogi su se nadali da će biti devojčica, jer već mnogo godina monarhija nije dobila princezu koja je ovako visoko na listi naslednika prestola.

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Maša

02.05.2015 10:48

Sve čestitke Velikoj Britaniji!!!!

ODGOVORITE
Name

TREBINJKA

02.05.2015 10:50

Koga je to briga,samo portal KURIR se bavi tracevina .Ohladite malo

ODGOVORITE
Name

OBJEKTIVNA

02.05.2015 11:19

O čemu bi gospođa iz Trebinja željela da čita ? Možda bi je trebalo primiti u BN TV da uređuje vijesti...Ovo gospođo nije trač, a BN TV nije Kurir.

ODGOVORITE
Name

Darko Stojanovic

02.05.2015 11:55

Upravo sa zenom raspravljam kad cemo otici na babine. Molim redakciju BN-a da bira bitne, vazne i vrijedne vijesti na portalu. Kada predjete u zutu stampu da uvecate broj vijesti (a sto je apsolutno nepotrebno) gubite svoju posebnost!

ODGOVORITE
Name

!

02.05.2015 12:00

Svaka vijest ima svoju publiku i svaka vijest je nekome vazna. Svaka cast BN TV portalu na odabiru vijesti, za svakoga po nesto.

Name

Pročitah vijest...

02.05.2015 14:16

Pročirah vijest , čisto informativno, ali me to uopšte ne interesuje. IMAM PREČA POSLA.

ODGOVORITE