Бразил на ногама: Враћа се Роналдињо!

Крузеиро му нуди 1.000.000 долара сваког месеца, али он тражи више. Почели преговори клуба из Бело Хоризонтеа и некада најбољег фудбалера света...

Фудбал 02.05.2015 | 21:00
Бразил на ногама: Враћа се Роналдињо!

Причало се да ће у Анголу код Љубомира Ристовског, помиње се могућност преласка у америчку МЛС лигу, међутим, како сад ствари стоје Роналдињо Гаучо би могао да се врати у Бразил. И то зато што је у овом тренутку једина званична понуда која је стигла на његову адресу она од шампионског Крузеира.

За бразилске прилике - фантастична. Крузеиро је понудио Роналдињу плату од 1.000.000 долара месечно! Од тога би 600.000 долара плаћао највећи спонзор клуба компанија Супермаркетс БХ, 300.000 би стигло од осталих инвеститора компанија Гуарамикс, док би Крузеиро на себе преузео обавезу да на рачун некада најбољег фудбалера света сваког месеца пребацује 100.000 долара. Проблем је, пишу медији у Бразилу, што Роналдињо жели више. Наводно би га задовољила плата од 1.300.000 долара сваког месеца, што би га учинило најплаћенијим фудбалериом у Серији А.

Иначе, Круизиру се жури да што пре заврши посао, па се последњих дана председник Крузеира састао са Роналдињовим братом Робертом Асисом који му је уједно и менаџер. Из простог разлога што првенство Бразила стартује 9. маја, али све и да се договоре бивши везиста Барселоне не би могао да дебитује пре 22. јуна за клуб из Бело Хоризонтеа. Разлог лежи у чињеници да је прелазни рок у Бразилу окончан 16. априла и да после тог периода у клубове тамошње Серије А могу да дођу само слободни играчи. А Роналдињо је тренутно у Мексику и под условом да се договори око финансија мораће да сачека да му истекне сарадња са Керетаром, који му важи до 30. јуна.
„Роналдињо је сјајан фудбалер и није тајна да тражимо офанзивног везисту. Он може доста тога да нам донесе, међутим, морамо да видимо у каквом је физичком стању и да ли може да одговори захтевима фудбала у Бразилу“, рекао је тренер Крузеира Марсело Оливеира.

Роналдињо има 35 година, У Бразилу је већ играо за Гремио, Фламенго и Атлетико Минеиро, а ове сезоне је постигао шест голова за Керетаро. Последњи у ноћи између петка и суботе на гостовању Морелији, пошто је у 60. минуту крочио на терен, а у 78. погоидо са беле тачке.

Коментари / 0

Оставите коментар