Brazil na nogama: Vraća se Ronaldinjo!

Kruzeiro mu nudi 1.000.000 dolara svakog meseca, ali on traži više. Počeli pregovori kluba iz Belo Horizontea i nekada najboljeg fudbalera sveta...

Fudbal 02.05.2015 | 21:00
Brazil na nogama: Vraća se Ronaldinjo!

Pričalo se da će u Angolu kod Ljubomira Ristovskog, pominje se mogućnost prelaska u američku MLS ligu, međutim, kako sad stvari stoje Ronaldinjo Gaučo bi mogao da se vrati u Brazil. I to zato što je u ovom trenutku jedina zvanična ponuda koja je stigla na njegovu adresu ona od šampionskog Kruzeira.

Za brazilske prilike - fantastična. Kruzeiro je ponudio Ronaldinju platu od 1.000.000 dolara mesečno! Od toga bi 600.000 dolara plaćao najveći sponzor kluba kompanija Supermarkets BH, 300.000 bi stiglo od ostalih investitora kompanija Guaramiks, dok bi Kruzeiro na sebe preuzeo obavezu da na račun nekada najboljeg fudbalera sveta svakog meseca prebacuje 100.000 dolara. Problem je, pišu mediji u Brazilu, što Ronaldinjo želi više. Navodno bi ga zadovoljila plata od 1.300.000 dolara svakog meseca, što bi ga učinilo najplaćenijim fudbaleriom u Seriji A.

Inače, Kruiziru se žuri da što pre završi posao, pa se poslednjih dana predsednik Kruzeira sastao sa Ronaldinjovim bratom Robertom Asisom koji mu je ujedno i menadžer. Iz prostog razloga što prvenstvo Brazila startuje 9. maja, ali sve i da se dogovore bivši vezista Barselone ne bi mogao da debituje pre 22. juna za klub iz Belo Horizontea. Razlog leži u činjenici da je prelazni rok u Brazilu okončan 16. aprila i da posle tog perioda u klubove tamošnje Serije A mogu da dođu samo slobodni igrači. A Ronaldinjo je trenutno u Meksiku i pod uslovom da se dogovori oko finansija moraće da sačeka da mu istekne saradnja sa Keretarom, koji mu važi do 30. juna.
„Ronaldinjo je sjajan fudbaler i nije tajna da tražimo ofanzivnog vezistu. On može dosta toga da nam donese, međutim, moramo da vidimo u kakvom je fizičkom stanju i da li može da odgovori zahtevima fudbala u Brazilu“, rekao je trener Kruzeira Marselo Oliveira.

Ronaldinjo ima 35 godina, U Brazilu je već igrao za Gremio, Flamengo i Atletiko Mineiro, a ove sezone je postigao šest golova za Keretaro. Poslednji u noći između petka i subote na gostovanju Moreliji, pošto je u 60. minutu kročio na teren, a u 78. pogoido sa bele tačke.

Komentari / 0

Ostavite komentar