Дерби викенда: Севиља - Реал Мадрид!

Севиља би у случају победе над Реалом увећала шансе да се докопа Лиге шампиона, а истовремено би избацила Галактикосе из шампионске трке у Примери.

Фудбал 02.05.2015 | 12:40
Дерби викенда: Севиља - Реал Мадрид!

Шпански шампионат улази у узбудљиву завршницу и ретке су утакмице у преостала четири кола које немају такмичарски значај. Барселона и мадридски Реал боре се за титулу, званични првак Атлетико, Валенсија и Севиља конкуренти су за преостала два места која воде у Лигу шампиона, док шест-седам екипа балансира између опстанка и испадања.

У суботу од 20 сати очекује нас спектакл на стадиону Рамон Санчес Писхуан на којем ће снаге одмерити домаћа Севиља и престонички Галактикоси (уз директан пренос на Спортклубу 3). Оба ривала интересује искључиво победа, сваки други исход удаљио би их од зацртаних циљева. Они укључују и одбране трофеја у континенталним такмичењима – познато вам је да је Реал актуелни освајач ЛШ, а Севиља Лиге Европе – и добар резултат у овој утакмици донео би им велику психолошку стабилност уочи полуфиналних мечева с Јувентусом, односно Фјорентином. Традиција је на страни Мадриђана (74-26-41), али Реал има негативан скор у Андалузији (22-15-33) из које се и прошле и претпрошле сезоне вратио празних шака. То је показатељ Севиљине способности да се носи са најјачим шпанским екипама, у чији прилог иде и чињеница да су црвено-бели једини члан Примере који у текућем шампионату није поражен код куће, а против Барсе, Атлетика и Валенсије забележили су ремије. Можда би овог пута могли да начине и два корака више будући да је Реал прилично ослабљен - у тренутку писања овог текста Карло Анчелоти није могао да рачуна на повређене Луку Модрића и Карима Бензему, док је Герет Бејл био делимично спреман. Наравно, гости имају довољно квалитета да надоместе њихов изостанак, тачније, да дају гол више од ривала – примера ради, Кристијано Роналдо је постигао чак 18 погодака у 12 дуела са Рохибланкосима (четири хет-трика); али када је екстремно мотивисана, што је сада случај, Севиља је готово незаустављива.

Резиме је следећи: домаћима дајемо благу предност (кец на крају или на полувремену), уз ГГ3+ због нападачког фудбала који гаје и једни и други.

СЕВИЉА - РЕАЛ МАДРИД

Стадион: Рамон Санчес Писхуан. Почетак: Субота, 20:00 (Спортклуб 3). Судија: Хозе Луис Гонзалез Гонзалез.

СЕВИЉА: Серхио Рико – Коке, Диого Фигеирас, Карисо, Тремулинас – Криховјак, Банега, Ембија – Рејес, Ибора –Бака; Тренер: Унај Емери.

РЕАЛ МАДРИД: Касиљас – Карвахал, Пепе, Серхио Рамос, Марсело – Иљараменди – Крос, Иско, Родригес – Кристијано Роналдо, Чичарито; Тренер: Карло Анчелоти.

Дуел Севиље и Реала, као и претходне сезоне, судиће Хозе Луис Гонзалез Гонзалез, 40-годишњи службеник из Понфераде. Марта 2014. срећу је донео Андалужанима, који су славили с резултатом 2:1 у мечу који је донео шест жутих картона (што му је и просек у текућем шампионату). Иначе, то је био последњи, а укупно други пораз Галактикоса у 12 првенствених утакмица које му је судио "дупли Гонзалез"; Севиља је у такође 12 лигашких сусрета имала мање среће са њим као главним арбитром у односу на Мадриђане, а занимљиво је и то да су црвено-бели на свега једном од тих мечева сачували мрежу.

Коментари / 0

Оставите коментар