Derbi vikenda: Sevilja - Real Madrid!

Sevilja bi u slučaju pobede nad Realom uvećala šanse da se dokopa Lige šampiona, a istovremeno bi izbacila Galaktikose iz šampionske trke u Primeri.

Fudbal 02.05.2015 | 12:40
Derbi vikenda: Sevilja - Real Madrid!

Španski šampionat ulazi u uzbudljivu završnicu i retke su utakmice u preostala četiri kola koje nemaju takmičarski značaj. Barselona i madridski Real bore se za titulu, zvanični prvak Atletiko, Valensija i Sevilja konkurenti su za preostala dva mesta koja vode u Ligu šampiona, dok šest-sedam ekipa balansira između opstanka i ispadanja.

U subotu od 20 sati očekuje nas spektakl na stadionu Ramon Sančes Pishuan na kojem će snage odmeriti domaća Sevilja i prestonički Galaktikosi (uz direktan prenos na Sportklubu 3). Oba rivala interesuje isključivo pobeda, svaki drugi ishod udaljio bi ih od zacrtanih ciljeva. Oni uključuju i odbrane trofeja u kontinentalnim takmičenjima – poznato vam je da je Real aktuelni osvajač LŠ, a Sevilja Lige Evrope – i dobar rezultat u ovoj utakmici doneo bi im veliku psihološku stabilnost uoči polufinalnih mečeva s Juventusom, odnosno Fjorentinom. Tradicija je na strani Madriđana (74-26-41), ali Real ima negativan skor u Andaluziji (22-15-33) iz koje se i prošle i pretprošle sezone vratio praznih šaka. To je pokazatelj Seviljine sposobnosti da se nosi sa najjačim španskim ekipama, u čiji prilog ide i činjenica da su crveno-beli jedini član Primere koji u tekućem šampionatu nije poražen kod kuće, a protiv Barse, Atletika i Valensije zabeležili su remije. Možda bi ovog puta mogli da načine i dva koraka više budući da je Real prilično oslabljen - u trenutku pisanja ovog teksta Karlo Ančeloti nije mogao da računa na povređene Luku Modrića i Karima Benzemu, dok je Geret Bejl bio delimično spreman. Naravno, gosti imaju dovoljno kvaliteta da nadomeste njihov izostanak, tačnije, da daju gol više od rivala – primera radi, Kristijano Ronaldo je postigao čak 18 pogodaka u 12 duela sa Rohiblankosima (četiri het-trika); ali kada je ekstremno motivisana, što je sada slučaj, Sevilja je gotovo nezaustavljiva.

Rezime je sledeći: domaćima dajemo blagu prednost (kec na kraju ili na poluvremenu), uz GG3+ zbog napadačkog fudbala koji gaje i jedni i drugi.

SEVILJA - REAL MADRID

Stadion: Ramon Sančes Pishuan. Početak: Subota, 20:00 (Sportklub 3). Sudija: Hoze Luis Gonzalez Gonzalez.

SEVILJA: Serhio Riko – Koke, Diogo Figeiras, Kariso, Tremulinas – Krihovjak, Banega, Embija – Rejes, Ibora –Baka; Trener: Unaj Emeri.

REAL MADRID: Kasiljas – Karvahal, Pepe, Serhio Ramos, Marselo – Iljaramendi – Kros, Isko, Rodriges – Kristijano Ronaldo, Čičarito; Trener: Karlo Ančeloti.

Duel Sevilje i Reala, kao i prethodne sezone, sudiće Hoze Luis Gonzalez Gonzalez, 40-godišnji službenik iz Ponferade. Marta 2014. sreću je doneo Andalužanima, koji su slavili s rezultatom 2:1 u meču koji je doneo šest žutih kartona (što mu je i prosek u tekućem šampionatu). Inače, to je bio poslednji, a ukupno drugi poraz Galaktikosa u 12 prvenstvenih utakmica koje mu je sudio "dupli Gonzalez"; Sevilja je u takođe 12 ligaških susreta imala manje sreće sa njim kao glavnim arbitrom u odnosu na Madriđane, a zanimljivo je i to da su crveno-beli na svega jednom od tih mečeva sačuvali mrežu.

Komentari / 0

Ostavite komentar