Лапсус премијера Велике Британије

Британски премијер Дејвид Камерон направио је данас лапсус рекавши да ће парламентарни избори наредне седмице одредити његову каријеру, после чега се одмах "исправио" додајући да ће одредити будућност земље.

Свијет 02.05.2015 | 08:12
Лапсус премијера Велике Британије

"Ово су заиста избори који ће одредити каријеру..., одредити будућност земље, а који нас чекају за мање од седам дана", рекао је Камерон и позвао грађане да гласају 7. маја, пренео је АФП.

Лидер опозиционих лабуриста Ед Милибанд је одмах искористио овај очигледан гаф, оптуживши Камерона да више размишља о себи него о стању у земљи.

"Ово говори о разлици међу нама. Он мисли да се избори одржавају због њега. Мислим да се ради о британском народу", рекао је Милибанд гласачима у кампањи.

Конзервативни посланик Мајкл Гав је рекао да ће избори "одредити каријере, могућности запошљавања, просперитет сваког у Уједињеном краљевству".

Ово није први гаф Камерона у изборној кампањи. 

Прошле седмице, он је навео погрешно име свог омиљеног фудбалској клуба што су коментатори оценили његовим премором у кампањи.

Са мање од седам дана до избора, конзервативци и лабуристи су према испитивањима јавног мњења изједначени а ниједна партија не би могла да освоји већину да самостално влада, пренео је АФП.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар