Ким Џонг одустао од параде у Москви

Ким Џонг Ун, севернокорејски вођа, одбио је позив да посети Москву поводом обележавања 70. годишњице победе Совјетског савеза у Другом светском рату зато што су руске власти одбиле да изађу у сусрет захтевима Пјонгјанга за специјалан третман младог диктатора.

Свијет 02.05.2015 | 07:27
Ким Џонг одустао од параде у Москви

Портпарол Кремља објавио је у четвртак да је Ким "одлучио да остане у Пјонгјангу" због "унутрашњих разлога".

Ова одлука севернокорејског лидера да избегне сусрет са Владимиром Путином, председником Русије, стигла је наизглед као изненађење за Москву, која је само пар сати пре те објаве наговестила да припреме увелико трају за Кимову прву посету иностранству откад је у децембру 2011. преузео власт.

Не жели да да својим ривалима пружи прилику да искују заверу против њега?
Јужнокорејски лист "Чосун Илбо" јавио је да се Ким одлучио да остане у Пјонгјангу зато што је Русија "одбила да пристане на захтев Северне Кореје за специјалним третманом Кима, с обзиром да ће на догађају бити присутне многе друге високе стране званице".

- Без врхунског обезбеђења, Ким би неизбежно постао забава за светску штампу - стоји у чланку који преноси сајт "Бизнис инсајдер".

То што би био третиран као и сви други страни лидери, без тога да буде у центру пажње на комеморатвним догађањима као што то увек чини код куће, такође би нанело штете слици о Киму коју има севернокорејска јавност.

Аналитичари сугеришу да је севернокорејски вођа и даље забринут степене истинске подршке његовом режиму у политичким и војним круговима у домовини и не жели да да својим ривалима пружи прилику да искују заверу против њега.

Извор: Блиц

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

супак

02.05.2015 05:34

Ста це Путин сад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

02.05.2015 09:09

И овај Ким Дјонг је блентав какав специјалан третман треба бити захвалан сто су га позвали јер не игра никакву улогу у свијету

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре супак

02.05.2015 13:24

Неце ниста боли га за овим буздованом и њему је лакнуло сто овај не долази

ОДГОВОРИТЕ