Полиција САД имаће камере на униформама

Амерички званичници најавили су данас програм помоћи полицијским службама вриједан 20 милиона долара колико ће бити утрошено за набавку камера које ће полицајци носити на униформи.

Свијет 01.05.2015 | 17:50
Полиција САД имаће камере на униформама

Програм је дио иницијативе америчких полицијских агенција да све службенике опреме камерама да би имали бољи увид у хапшења.

Ово је уједно и реализација прошлогодишњег приједлога предсједника САД Барака Обаме да се инвестира 75 милиона долара за куповину 50.000 камера на тијелу.

Приједлог је изнијет усљед све јачих позива за транспарентност и већу одговорност полицијских служби након низа смртоносних инцидената између полицајаца и тамнопутих Американаца.

"Камере на тијелу обећавају већу транспарентност, унапређују одговорност и пружају бољу безбједност за службенике снага реда и мира и заједница којима служе", наводи се у саопштењу новог министра правосуђа Лорете Линч.

У Балтимору су почетком седмице избили немири због смрти тамнопутог Фредија Греја /25/, који је преминуо под полицијским надзором од повреда кичме.

Слични немири и протести избили су прошле године у предграђу Сент Луиса, након што је бијели полицајац убио тамнопутог, ненаоружаног тинејџера.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЈА

01.05.2015 17:08

Зна се зашто пребили(Убили)су у задње вријеме понекога ЦРНЦА!!!

ОДГОВОРИТЕ