Policija SAD imaće kamere na uniformama

Američki zvaničnici najavili su danas program pomoći policijskim službama vrijedan 20 miliona dolara koliko će biti utrošeno za nabavku kamera koje će policajci nositi na uniformi.

Svijet 01.05.2015 | 17:50
Policija SAD imaće kamere na uniformama

Program je dio inicijative američkih policijskih agencija da sve službenike opreme kamerama da bi imali bolji uvid u hapšenja.

Ovo je ujedno i realizacija prošlogodišnjeg prijedloga predsjednika SAD Baraka Obame da se investira 75 miliona dolara za kupovinu 50.000 kamera na tijelu.

Prijedlog je iznijet usljed sve jačih poziva za transparentnost i veću odgovornost policijskih službi nakon niza smrtonosnih incidenata između policajaca i tamnoputih Amerikanaca.

"Kamere na tijelu obećavaju veću transparentnost, unapređuju odgovornost i pružaju bolju bezbjednost za službenike snaga reda i mira i zajednica kojima služe", navodi se u saopštenju novog ministra pravosuđa Lorete Linč.

U Baltimoru su početkom sedmice izbili nemiri zbog smrti tamnoputog Fredija Greja /25/, koji je preminuo pod policijskim nadzorom od povreda kičme.

Slični nemiri i protesti izbili su prošle godine u predgrađu Sent Luisa, nakon što je bijeli policajac ubio tamnoputog, nenaoružanog tinejdžera.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

JA

01.05.2015 19:08

Zna se zašto prebili(Ubili)su u zadnje vrijeme ponekoga CRNCA!!!

ODGOVORITE