Коста завршио сезону...?!

Ако Челси победи Кристал Палас у недељу! "Постоји реална шанса да Коста не заигра до краја сезоне. Ако победимо у недељу, неће играти коло после тога са Ливерпулом", рекао је тренер Челсија Жозе Мурињо чији тим има 13 бодова више од Манчестер Ситија и Арсенала.

Фудбал 02.05.2015 | 15:20
Коста завршио сезону...?!

Најбољи стрелац Челсија Дијего Коста до краја сезоне вероватно више неће одиграти ниједну утакмицу. Коста већ неко време вуче проблем са повредом бутног мишића, а до сада је одиграо 24 првенствене утакмице.

Како је рекао тренер лондонских Плаваца Жозе Мурињо, не би волео да ризикује са Костом, поготово што Челси у недељу дочекује Кристал Палас и у случају победе осигураће титулу првака Енглеске.
“Неће играти против Паласа, зашто да ризикујемо. Да је оваква ситуација биле пре два месеца, вероватно би га послао на терен. Али, у последње време смо везали доста победа и ремизирали са Арсеналом, тако нема потребе да га пожурујемо. Њему је сада потребна максимална стабилност“, рекао је Мурињо новинарима у Лондону.

Репрезентативац Шпаније је у досадашњем току сезоне за Челси постигао 19 голова, а последњи меч одиграо је прошлог месеца против Стоука (2:1), када је сакупио само 11 минута.
“Постоји реална шанса да Коста не заигра до краја сезоне. Ако победимо у недељу, неће играти коло после тога са Ливерпулом. Ако не освојимо три бода против Паласа, онда ћу га вероватно послати на терен. Идемо меч по меч, све зависи од резултата“, појаснио је Мурињо.

Португалски стручњак за утакмицу са Кристал Паласом моћи ће да рачуна на опорављеног Лоика Ремија. Мурињо сматра да је Челси ове сезоне показао да је најбољи тим у свим елементима.
“Челси је по свим параметрима најбољи тим. По броју постигнутих и примљених голова, учинку на домаћем и гостујућем терену, укупном броју победа. Зато смо у овако тешкој лиги били на лидерској позицији од првог дана“, закључио је Мурињо.

После дуела са Паласом, екипу Челсија до краја првенства очекују мечеви са Ливерпулом, Вест Бромвичем и Сандерлендом.

Коментари / 0

Оставите коментар