Kosta završio sezonu...?!

Ako Čelsi pobedi Kristal Palas u nedelju! "Postoji realna šansa da Kosta ne zaigra do kraja sezone. Ako pobedimo u nedelju, neće igrati kolo posle toga sa Liverpulom", rekao je trener Čelsija Žoze Murinjo čiji tim ima 13 bodova više od Mančester Sitija i Arsenala.

Fudbal 02.05.2015 | 15:20
Kosta završio sezonu...?!

Najbolji strelac Čelsija Dijego Kosta do kraja sezone verovatno više neće odigrati nijednu utakmicu. Kosta već neko vreme vuče problem sa povredom butnog mišića, a do sada je odigrao 24 prvenstvene utakmice.

Kako je rekao trener londonskih Plavaca Žoze Murinjo, ne bi voleo da rizikuje sa Kostom, pogotovo što Čelsi u nedelju dočekuje Kristal Palas i u slučaju pobede osiguraće titulu prvaka Engleske.
“Neće igrati protiv Palasa, zašto da rizikujemo. Da je ovakva situacija bile pre dva meseca, verovatno bi ga poslao na teren. Ali, u poslednje vreme smo vezali dosta pobeda i remizirali sa Arsenalom, tako nema potrebe da ga požurujemo. Njemu je sada potrebna maksimalna stabilnost“, rekao je Murinjo novinarima u Londonu.

Reprezentativac Španije je u dosadašnjem toku sezone za Čelsi postigao 19 golova, a poslednji meč odigrao je prošlog meseca protiv Stouka (2:1), kada je sakupio samo 11 minuta.
“Postoji realna šansa da Kosta ne zaigra do kraja sezone. Ako pobedimo u nedelju, neće igrati kolo posle toga sa Liverpulom. Ako ne osvojimo tri boda protiv Palasa, onda ću ga verovatno poslati na teren. Idemo meč po meč, sve zavisi od rezultata“, pojasnio je Murinjo.

Portugalski stručnjak za utakmicu sa Kristal Palasom moći će da računa na oporavljenog Loika Remija. Murinjo smatra da je Čelsi ove sezone pokazao da je najbolji tim u svim elementima.
“Čelsi je po svim parametrima najbolji tim. Po broju postignutih i primljenih golova, učinku na domaćem i gostujućem terenu, ukupnom broju pobeda. Zato smo u ovako teškoj ligi bili na liderskoj poziciji od prvog dana“, zaključio je Murinjo.

Posle duela sa Palasom, ekipu Čelsija do kraja prvenstva očekuju mečevi sa Liverpulom, Vest Bromvičem i Sanderlendom.

Komentari / 0

Ostavite komentar