Рафа Надал је и званично - херој Шпаније!

Премијер Шпаније Маријано Рахој одликовао је Рафаела Надала златном медаљом за заслуге у богатој каријери у којој је шпански тенисер до сада освојио 14 грен слем титула.

Тенис 02.05.2015 | 14:40
Рафа Надал је и званично - херој Шпаније!

Рафаел Надал је једно од највиших шпанских цивилних одликовања примио у резиденцији шпанског премијера, пренела је агенција АФП.

"Никада нисам ни сањао да ћу добити медаљу на једном овако значајном месту. Изузетно сам почаствован и захвалан", рекао је Надал пошто је примио златну медаљу која се додељује за заслуге у раду.

Двадесетосмогодишњи Надал додао је да је кључ за његов успех у чињеници да је увек давао целог себе у свему што је радио.

"Било је успона и падова, надам се да ћу свакодневним радом успети да вратим стабилност у игри и да поново кренем победничким путем", рекао је Надал.

Један од најбољих тенисера света у историји тог спорта требало је првобитно да прими признање у новембру, али је свечаност одложена због тога што је морао на операцију слепог црева.

Премијер Шпаније Рахој нагласио је да је Надал одликован због "напорног рада, сталних високих стандарда које себи поставља, ентузијазма, скромности и чврстог стајања на земљи".

"Награђен је јер добро обавља свој посао", рекао је Рахој.

Деветоструки победник Ролан Гароса имао је проблема са повредама, као и са здрављем скоро целу другу половину прошле сезоне.

Надал је тренутно на четвртом месту на АТП листи и на следећем Мастерсу у Мадриду браниће максимални број поена.

Шпански тенисер ове сезоне има само једну титулу - на шљаци у Буенос Аирсеу, а једину победу над једним од десет најбоље пласираних тенисера света забележио је против сународника Давида Ферера у Монте Карлу.

Надал је на том турниру у полуфиналу изгубио од српског тенисера Новака Дјоковића, који је на добром путу да понови фантастичну 2011 -када је освојио три грем слем титуле, будући да је од поцетка године нанизао четири титуле - грен слем у Мелбурну и три Мастерса.

Коментари / 0

Оставите коментар