Нуркић је 6. руки НБА лиге!

Бх. репрезентативац Јусуф Нуркић проглашен је за шестог најбољег рукија у најјачој лиги свијета. У дебитантској сезони у дресу Денвер Нагетса одиграо је 62 сусрета, на којима је постизао у просјеку 6.9 поена и имао 6.2 ухваћене лопте.

Кошарка 02.05.2015 | 13:40
Нуркић је 6. руки НБА лиге!

Кошаркаш Денвер Нагетса и репрезентативац БиХ Јусуф Нукрић био је у конкуренцији за најбољег рукија НБА лиге (прва сезона у лиги), али је заузео шесто мјесто. Ендрју Вигинс из Минесоте добио је то ласкаво признање.

На 62 одигране утакмице (у просјеку 17.8 минута), Нуркић је постизао 6.9 поена, имао 6.2 ухваћене лопте и 0.8 асистенција по мечу, што је више него добар учинак за момка који први пут наступа у најјачој лиги свијета.

Ипак, оно по чему ће бити упамћен су блокаде, с обзиром да је у просјеку у сваком мечу "лупао" рампе противницима (1.1 по сусрету).

"Било је ово тешка сезона за мене, саиграче и навијаче. Надам се да смо нешто научили током ове године. Већ сада радујем се наредној сезони. Чланак ме и даље боли, али искористићу ово вријеме да санирам повреде и вратићу се још јачи", поручио је двадесетогодишњи Тузлак.

Млади центар у Денвер је стигао из загребачке Цедевите, а, како истиче, начин живота у Америци за њега је био потпуна непознаница.

"Овдје се играју 82 утакмице, а прошле године играо сам можда упола толико. Другачије је. Први пут сам у Америци, све се одвија веома брзо, летиш сваки други дан и већина тих ствари била је нова за мене. Знам шта да очекујем сљедеће сезоне. Најбоље је што сада знам играче, знам како све то иде, навијаче и град. Знам много више него раније. Дакле, наредна сезона ће бити лакша", закључио је Нуркић.

Током сезоне био је један од најбољих дефанзиваца клуба из Колорада.

"Мораш играти јако свако вече. Ако желиш бити посебан у лиги, мораш много радити. Зато ћу учинити све што могу да будем што бољи", поручио је.

Током љета радиће у љетном кампу Денвера.

"Морам да порадим на својим вјештинама. Морам бити стрпљивији. Радићу 'преко баре', а вратићу се када крене љетна лига. Још сам млад, радићу напорно и једва чекам почетак нове сезоне. Видјећемо шта ће бити на љето, узбуђен сам због свега", поручио је центар Денвера, 6. најбољи руки сезоне.

Подсјетимо, Нуркића су у првој рунди драфта 2014. године, као 16. пика изабрали Чикаго Булси, а затим прослиједили у Денвер, гдје је 31. јула потписао уговор и започео своју НБА каријеру.

Коментари / 0

Оставите коментар