Воли своје, али поштуј туђе - као ватерполисти!

Партизан и Црвена звезда почели активно учешће у кампањи едукације навијача како да се односе према клубу за који навијају и за који не навијају.

Остали спортови 02.05.2015 | 11:40
Воли своје, али поштуј туђе - као ватерполисти!

Ватерполисти "вечитих ривала" најсветлија су страна тог ривалитета последњих година.

Поред тога што су тренери два тима - Дејан Савић и Владимир Вујасиновић, бивши саиграчи и пријатељи, два клуба такође су усмерена један ка другоме, па тако није изненађење када Партизан због проблема на Бањици тренира код Звезде, у СЦ Милан Гале Мушкатировић, на који сада не могу ни црвено-бели, па се реванш плеј-оф серије играо на Ташмајдану.

О тужном стању спорта који нам сваке године доноси радости већ је писано и писано. Новост је да су клубови покретањем заједничке акције, у сарадњи са компанијом Цермат, ове недеље послали поруку да је спорт забава, а не бојно поље.

На званичној конференцији поводом почетка реализације те акције, први човек црно-белих Александар Шоштар истакао је значај пројекта у настајању.

"Велики смо ривали у базену, али то што се догађа у базену апсолутно не би требало да има везе са оним што се дешава ван спортског борилишта. Наравно да свако хоће да победи и има што бољи резултат, али је исто тако нормално да живот иде даље када се утакмица заврши, а ми морамо да дамо пример како да се понашамо", рекао је функционер Партизана.

Према Шоштаревим речима, порука акције је једноставна - да би целокупна јавност која прати спорт требало да се понаша нормално. Ништа више.

"Не бих стално да се то апострофира као изузетно значајно, мада јесте. Мислим да је ово што радимо пример нормалног понашања и примера како ствари треба да буду постављене. Није ово екстрем, већ нормално. Надам се да ћемо заједничком акцијом покренути неке ствари да бисмо у што већој мери сви заједно почели да се понашамо нормално", подвукао је Шоштар.

Председник Звезде Виктор Јеленић сложио се са том поруком и апеловао на помоћ српском клупском ватерполу.

"Хтео бих да упутим молбу и апел свима који желе и могу да помогну, јер смо ми мали и скроман спорт. Нама су потребна мала средства да бисмо преживели, а ватерполо нам је на репрезентативном и клупском нивоу дао велике сатисфакције и трофеје. Тренутна ситуација је јако тешка, у свим клубовима у Србији", поручио је челник црвено-белих.

Коментари / 0

Оставите коментар