Voli svoje, ali poštuj tuđe - kao vaterpolisti!

Partizan i Crvena zvezda počeli aktivno učešće u kampanji edukacije navijača kako da se odnose prema klubu za koji navijaju i za koji ne navijaju.

Ostali sportovi 02.05.2015 | 11:40
Voli svoje, ali poštuj tuđe - kao vaterpolisti!

Vaterpolisti "večitih rivala" najsvetlija su strana tog rivaliteta poslednjih godina.

Pored toga što su treneri dva tima - Dejan Savić i Vladimir Vujasinović, bivši saigrači i prijatelji, dva kluba takođe su usmerena jedan ka drugome, pa tako nije iznenađenje kada Partizan zbog problema na Banjici trenira kod Zvezde, u SC Milan Gale Muškatirović, na koji sada ne mogu ni crveno-beli, pa se revanš plej-of serije igrao na Tašmajdanu.

O tužnom stanju sporta koji nam svake godine donosi radosti već je pisano i pisano. Novost je da su klubovi pokretanjem zajedničke akcije, u saradnji sa kompanijom Cermat, ove nedelje poslali poruku da je sport zabava, a ne bojno polje.

Na zvaničnoj konferenciji povodom početka realizacije te akcije, prvi čovek crno-belih Aleksandar Šoštar istakao je značaj projekta u nastajanju.

"Veliki smo rivali u bazenu, ali to što se događa u bazenu apsolutno ne bi trebalo da ima veze sa onim što se dešava van sportskog borilišta. Naravno da svako hoće da pobedi i ima što bolji rezultat, ali je isto tako normalno da život ide dalje kada se utakmica završi, a mi moramo da damo primer kako da se ponašamo", rekao je funkcioner Partizana.

Prema Šoštarevim rečima, poruka akcije je jednostavna - da bi celokupna javnost koja prati sport trebalo da se ponaša normalno. Ništa više.

"Ne bih stalno da se to apostrofira kao izuzetno značajno, mada jeste. Mislim da je ovo što radimo primer normalnog ponašanja i primera kako stvari treba da budu postavljene. Nije ovo ekstrem, već normalno. Nadam se da ćemo zajedničkom akcijom pokrenuti neke stvari da bismo u što većoj meri svi zajedno počeli da se ponašamo normalno", podvukao je Šoštar.

Predsednik Zvezde Viktor Jelenić složio se sa tom porukom i apelovao na pomoć srpskom klupskom vaterpolu.

"Hteo bih da uputim molbu i apel svima koji žele i mogu da pomognu, jer smo mi mali i skroman sport. Nama su potrebna mala sredstva da bismo preživeli, a vaterpolo nam je na reprezentativnom i klupskom nivou dao velike satisfakcije i trofeje. Trenutna situacija je jako teška, u svim klubovima u Srbiji", poručio je čelnik crveno-belih.

Komentari / 0

Ostavite komentar