Мурињо: Одузмите Ситију бодове!

Ми живимо од онога што створимо, Сити је требало казнити одузимањем бодова. Португалац каже да његов клуб не жели да плаћа казне због финансијског фер-плеја као што то раде Реал Мадрид, Барселона, Бајерн.

Фудбал 02.05.2015 | 18:20
Мурињо: Одузмите Ситију бодове!

Господин Посебни је поново у жижи јавности! Ако он уопште и излази из ње. Овога пута тема је новац, односно финансијски фер-плеј. Повод је казна коју је Манчестер сити платио на основу фер-плеја а која износи 49.000.000 фунти. Жозе Мурињо сматра да је то неправедно и да им је требало одузети бодове.
„Када Сити плати 50.000.000 казне због непоштовања фер-плеја, то и даље није довољно. Мислим да то није фер. Требало би клубовима одузимати бодове у таквим ситуацијама“, сматра менаџер Челсија који се налази пред освајањем титуле у Премијер лиги.

Он је упоредио Плавце са другим великим клубовима попут Реал Мадрида, Барселоне и Бајерна из Минхена и напоменуо да Челси не жели да плаћа казне попут тих клубова иако би так остекао предност.
„Финансијски фер-плеј највише прија клубовима попут Реала, Барсе и Бајерна. Они имају велике базе навијача и огромне приливе новца од спонзора и реклама. У Челсију, напротив, одбијамо да плаћамо казне и то ме радује. То нас тера да будемо бољи, да боље располажемо ресурсима и да живимо од онога што створимо“, закључио је Мурињо.

Коментари / 0

Оставите коментар