Murinjo: Oduzmite Sitiju bodove!

Mi živimo od onoga što stvorimo, Siti je trebalo kazniti oduzimanjem bodova. Portugalac kaže da njegov klub ne želi da plaća kazne zbog finansijskog fer-pleja kao što to rade Real Madrid, Barselona, Bajern.

Fudbal 02.05.2015 | 18:20
Murinjo: Oduzmite Sitiju bodove!

Gospodin Posebni je ponovo u žiži javnosti! Ako on uopšte i izlazi iz nje. Ovoga puta tema je novac, odnosno finansijski fer-plej. Povod je kazna koju je Mančester siti platio na osnovu fer-pleja a koja iznosi 49.000.000 funti. Žoze Murinjo smatra da je to nepravedno i da im je trebalo oduzeti bodove.
„Kada Siti plati 50.000.000 kazne zbog nepoštovanja fer-pleja, to i dalje nije dovoljno. Mislim da to nije fer. Trebalo bi klubovima oduzimati bodove u takvim situacijama“, smatra menadžer Čelsija koji se nalazi pred osvajanjem titule u Premijer ligi.

On je uporedio Plavce sa drugim velikim klubovima poput Real Madrida, Barselone i Bajerna iz Minhena i napomenuo da Čelsi ne želi da plaća kazne poput tih klubova iako bi tak ostekao prednost.
„Finansijski fer-plej najviše prija klubovima poput Reala, Barse i Bajerna. Oni imaju velike baze navijača i ogromne prilive novca od sponzora i reklama. U Čelsiju, naprotiv, odbijamo da plaćamo kazne i to me raduje. To nas tera da budemo bolji, da bolje raspolažemo resursima i da živimo od onoga što stvorimo“, zaključio je Murinjo.

Komentari / 0

Ostavite komentar