ПЛ БиХ: Борац на Грбавици...

Фудбалери Борца послије "свега и свачега" што се догађало на "Пецари" већ у суботу с почетком у 17 часова гостују Жељезничару на "Грбавици" у оквиру 25. кола Премијер лиге Босне и Херцеговине.

Фудбал 02.05.2015 | 08:00
ПЛ БиХ: Борац на Грбавици...

Након елиминације у полуфиналу Купа БиХ у Широком Бријегу (2:1), гдје је морала чак да интервенише и полиција и заштити фудбалере и руководство црвено-плавих, бањалучки Борац ће већ у петак отпутовати у Сарајево, гдје га дан касније очекује дерби на "Грбавици".

Тренер Бањалучана Владо Јагодић је истакао да је утакмица са Жељом једна од најтежих у јесењој полусезони, али не због самог сарајевског тима, већ због физичке и психичке исцрпљености његових фудбалера.

"Претрпили смо свашта на 'Пецари' у сриједу увече, а већ нас у суботу поподне очекује дерби са екипом мог колеге Миломира Одовића. Биће то један од најтежих мечева за нас, али не толико због квалитета домаћина већ због мало времена за психолошки и физички опоравак", рекао је Јагодић.

Шеф струке Борца имаће кадровских проблема на "Грбавици".

"Нећу моћи да рачунам на Ивана Костића, који је зарадио црвени картон у Херцеговини након посљедњег судијског звиждука, али ни на повријеђног Угљешу Радиновића, којег је капитен Широког Бријега Вагнер Лаго повриједио већ на почетку сусрета на 'Пецари'".

Уз велики респект који има према сарајевском клубу, Јагодић је поставио и једно питање које имплицира о "неспортском потезу" плавих са "Грбавице".

"Заиста ми није јасно зашто је Жељезничар инсистирао да играмо утакмицу у суботу и то у поподненевном термину кад сви остали полуфиналисти нашег најмасовнијег такмичења играју дан касније", запитао се Јагодић вјероватно мислећи да је Жељо у старту желио да добије предност због пакленог ритма сриједа-субота фудбалера Борца.

Међутим, упркос свим проблемима које Борац има у овом тренутку, према његовим ријечима црвено-плави не иду у Сарајево с бијелом заставом.

"Ми ћемо дати наш максимум то је сигурно јер у оваквом моменту немамо шта да изгубимо против Жеље. Вјерујем да можемо да освојимо бод, ако не и сва три", нагласио је тренер "Великана из Платонове".

Нападач црвено-плавих Петар Илић, који је био стријелац јединог гола за Борац на "Пецари", истакао је да ће Борац отићи у Сарајево да "игра фудбал".

"План је да се освјежимо колико је то могуће у кратком времену и да дамо сто одсто на 'Грбавици'. Жао ми је што због забране Фудбалског савеза БиХ неће бити наших 'Лешинара', али идемо у Сарајево да се надигравамо са Жељезничаром, па шта буде", нагласио је млади фудбалер Борца.

ОДОВИЋ: С БОРЦЕМ КАО ДА ЈЕ НАЈОДМОРНИЈИ

Тренер Жеље Миломир Одовић изразио је наду да његов тим неће кикснути као што је то био случај против Радника и Слободе.

''Поглед на табелу говори да у сваку утакмицу морамо ући озбиљно и демонстрирати квалитет који посједујемо, надам се да ће то бити квалитетна утакмица. Покушаћемо извући максимум и поред борбене игре морамо приказати и квалитетну игру, свако опуштање ће бити кобно, посебно се то видјело против Радника и Слободе'', рекао је тренер Сарајлија, који неће имати кадровских проблема.

У припремама за утакмицу играчи Жељезничара су према ријечима Одовића посебну пажњу обратили на транзицију фудбалера Борца.

''У припреми за утакмицу о ком смо водили рачуна је тај шта значи стајати напријед, екипа мора стајати на 35 до 40 метара и да би спријечили Борчеву транзицију морамо горе стајати добро, на прави начин да реагујемо у одређеној ситуацији''.

''За утакмицу се спремамо као да је Борац најодморнији и само такав приступ ће бити довољан, имају квалитетне играче тако да нас заиста очекује баш тешка утакмица и надам се да ћемо одговорити на прави начин'', закључио је Одовић.

Утакмица Жељезничар - Борац игра се у суботу од 17 сати, а правду ће дијелити Предраг Станкић из Бијељине.

ПАРОВИ 25. КОЛА
Субота
Слобода - Дрина
Витез - Звијезда
Жељезничар - Борац
Олимпик - Челик

Недјеља
Славија - Сарајево
Радник - Вележ
Зрињски - Младост
Широки Бријег - Травник

ТАБЕЛА
ТАБЕЛА Сарајево 50, Зрињски 50, Широки Бријег 49, Жељезничар 49, Олимпик 42, Борац 40, Вележ 34, Челик 29, Слобода 27, Славија 25, Радник 23, Дрина 22, Травник 22, Витез 20, Младост 20, Звијезда Градачац 17.

Коментари / 0

Оставите коментар