PL BiH: Borac na Grbavici...

Fudbaleri Borca poslije "svega i svačega" što se događalo na "Pecari" već u subotu s početkom u 17 časova gostuju Željezničaru na "Grbavici" u okviru 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Fudbal 02.05.2015 | 08:00
PL BiH: Borac na Grbavici...

Nakon eliminacije u polufinalu Kupa BiH u Širokom Brijegu (2:1), gdje je morala čak da interveniše i policija i zaštiti fudbalere i rukovodstvo crveno-plavih, banjalučki Borac će već u petak otputovati u Sarajevo, gdje ga dan kasnije očekuje derbi na "Grbavici".

Trener Banjalučana Vlado Jagodić je istakao da je utakmica sa Željom jedna od najtežih u jesenjoj polusezoni, ali ne zbog samog sarajevskog tima, već zbog fizičke i psihičke iscrpljenosti njegovih fudbalera.

"Pretrpili smo svašta na 'Pecari' u srijedu uveče, a već nas u subotu popodne očekuje derbi sa ekipom mog kolege Milomira Odovića. Biće to jedan od najtežih mečeva za nas, ali ne toliko zbog kvaliteta domaćina već zbog malo vremena za psihološki i fizički oporavak", rekao je Jagodić.

Šef struke Borca imaće kadrovskih problema na "Grbavici".

"Neću moći da računam na Ivana Kostića, koji je zaradio crveni karton u Hercegovini nakon posljednjeg sudijskog zvižduka, ali ni na povrijeđnog Uglješu Radinovića, kojeg je kapiten Širokog Brijega Vagner Lago povrijedio već na početku susreta na 'Pecari'".

Uz veliki respekt koji ima prema sarajevskom klubu, Jagodić je postavio i jedno pitanje koje implicira o "nesportskom potezu" plavih sa "Grbavice".

"Zaista mi nije jasno zašto je Željezničar insistirao da igramo utakmicu u subotu i to u popodnenevnom terminu kad svi ostali polufinalisti našeg najmasovnijeg takmičenja igraju dan kasnije", zapitao se Jagodić vjerovatno misleći da je Željo u startu želio da dobije prednost zbog paklenog ritma srijeda-subota fudbalera Borca.

Međutim, uprkos svim problemima koje Borac ima u ovom trenutku, prema njegovim riječima crveno-plavi ne idu u Sarajevo s bijelom zastavom.

"Mi ćemo dati naš maksimum to je sigurno jer u ovakvom momentu nemamo šta da izgubimo protiv Želje. Vjerujem da možemo da osvojimo bod, ako ne i sva tri", naglasio je trener "Velikana iz Platonove".

Napadač crveno-plavih Petar Ilić, koji je bio strijelac jedinog gola za Borac na "Pecari", istakao je da će Borac otići u Sarajevo da "igra fudbal".

"Plan je da se osvježimo koliko je to moguće u kratkom vremenu i da damo sto odsto na 'Grbavici'. Žao mi je što zbog zabrane Fudbalskog saveza BiH neće biti naših 'Lešinara', ali idemo u Sarajevo da se nadigravamo sa Željezničarom, pa šta bude", naglasio je mladi fudbaler Borca.

ODOVIĆ: S BORCEM KAO DA JE NAJODMORNIJI

Trener Želje Milomir Odović izrazio je nadu da njegov tim neće kiksnuti kao što je to bio slučaj protiv Radnika i Slobode.

''Pogled na tabelu govori da u svaku utakmicu moramo ući ozbiljno i demonstrirati kvalitet koji posjedujemo, nadam se da će to biti kvalitetna utakmica. Pokušaćemo izvući maksimum i pored borbene igre moramo prikazati i kvalitetnu igru, svako opuštanje će biti kobno, posebno se to vidjelo protiv Radnika i Slobode'', rekao je trener Sarajlija, koji neće imati kadrovskih problema.

U pripremama za utakmicu igrači Željezničara su prema riječima Odovića posebnu pažnju obratili na tranziciju fudbalera Borca.

''U pripremi za utakmicu o kom smo vodili računa je taj šta znači stajati naprijed, ekipa mora stajati na 35 do 40 metara i da bi spriječili Borčevu tranziciju moramo gore stajati dobro, na pravi način da reagujemo u određenoj situaciji''.

''Za utakmicu se spremamo kao da je Borac najodmorniji i samo takav pristup će biti dovoljan, imaju kvalitetne igrače tako da nas zaista očekuje baš teška utakmica i nadam se da ćemo odgovoriti na pravi način'', zaključio je Odović.

Utakmica Željezničar - Borac igra se u subotu od 17 sati, a pravdu će dijeliti Predrag Stankić iz Bijeljine.

PAROVI 25. KOLA
Subota
Sloboda - Drina
Vitez - Zvijezda
Željezničar - Borac
Olimpik - Čelik

Nedjelja
Slavija - Sarajevo
Radnik - Velež
Zrinjski - Mladost
Široki Brijeg - Travnik

TABELA
TABELA Sarajevo 50, Zrinjski 50, Široki Brijeg 49, Željezničar 49, Olimpik 42, Borac 40, Velež 34, Čelik 29, Sloboda 27, Slavija 25, Radnik 23, Drina 22, Travnik 22, Vitez 20, Mladost 20, Zvijezda Gradačac 17.

Komentari / 0

Ostavite komentar